Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brysselin lentokenttä pysyy suljettuna – kaupunkilaisia kehotettu pysymään sisätiloissa

Julkisia tiloja, kuten museoita ja kauppoja on pantu kiinni.

Ulkomaat
 
Loukkaantuneita hoidettiin jalkakäytävällä Brysselissä
Loukkaantuneita hoidettiin jalkakäytävällä Brysselissä
Brysselissä räjähti ainakin kolme pommia ja useita kymmeniä ihmisiä kuoli tai loukkaantui. Toimittaja, leikkaus: Heidi Lämsä, grafiikka: Uolevi Holmberg, kuva: Reuters

Brysselissä on uutistoimistojen mukaan ollut suljettuna lentoliikenteen lisäksi pitkälti muukin joukkoliikenne, kuten metro, bussit sekä juna- ja raitiotieliikenne. Brysselin lentokenttä pysyy suljettuna myös keskiviikkona, uutistoimistot kertoivat tiistaina alkuillasta.

Myös kaupungin päärautatieasemat ovat olleet suljettuna, mutta uutistoimisto Reutersin mukaan ne avautuvat uudelleen alkuillasta. Sotilaat vartioivat nyt rautatieasemia.

Myös julkisia tiloja, kuten museoita ja kauppoja on pantu kiinni, ja Euroopan parlamentti pitää ovensa suljettuina myös keskiviikkona.

Matkapuhelinverkon toiminnassa on ollut ongelmia tiistaina päivällä.

Lontoon ja Brysselin väliä liikennöivä Eurostar-juna peruutti tiistaiaamuna kaikki junat Belgiaan Brysseliin sekä Ranskan puolella sijaitsevaan Lilleen.

Peruutukset ovat voimassa toistaiseksi, mutta Belgiaan junien ei uskottu lähtevän ainakaan tiistaina. Matkustajia kehotettiin siirtämään matkansa myöhemmäksi ja pysymään poissa juna-asemalta.

Lontoon St Pancras -asemalla kiemurtelivat tiistaina pitkät jonot, kun matkustajat yrittivät vaihtaa junalippujaan myöhemmälle ajankohdalle.

Turvatoimet juna-asemalla olivat tiukat. Paikalla partioi paljon raskaasti aseistautuneita poliiseja. Pommikoiria talutettiin haistelemassa matkustajia ja heidän matkalaukkujaan.

Britannian pääministeri David Cameron kutsui tiistaiaamuna koolle COBRA-kriisikokouksen keskustellaakseen turvallisuustilanteesta.

”Olen järkyttynyt ja huolissani Brysselin-tapahtumista. Teemme kaikki mitä voimme auttaaksemme”, Cameron twiittasi tiistaina.

Eurooppa-neuvoston pysyvä puheenjohtaja Donald Tusk ilmoitti tiedotteessaan olevansa tyrmistynyt terrori-iskuista:

”Nämä iskut osoittavat, kuinka alhaalle terroristit ovat vajonneet vihaa ja väkivaltaa palvellessaan.”

Hän lupasi EU:n auttavan Brysseliä, Belgiaa ja koko Eurooppaa terroriuhan edessä.

REUTERS
Poliisit vartioivat metroaseman edustalla Brysselissä.
Poliisit vartioivat metroaseman edustalla Brysselissä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat