Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS Brysselin lentokentän lähellä: ”Hän huusi auta minua, auta minua”

”Mutta en voinut auttaa häntä, halusin vain pelastaa itseni ja juoksin pois”, kertoo beniniläinen Frank Gbodogbe, joka sanoi olleensa paikalla, kun lentokentällä räjähti.

Ulkomaat
 
HS:n kirjeenvaihtaja: Kaoottinen tunnelma Brysselin lentoasemalla
HS:n kirjeenvaihtaja: Kaoottinen tunnelma Brysselin lentoasemalla
Helsingin Sanomien Brysselin-kirjeenvaihtaja Pekka Mykkänen on Brysselin lentoaseman lähistöllä ja kertoo, mikä tilanne paikan päällä on. Kuva: Reuters.

Bryssel

Brysselin kansainväliselle lentokentälle vievällä tiellä näki tiistaina epätoivoisia ja järkyttyneitä ihmisiä. Alueen joukkoliikenne oli suljettu ja ihmiset joutuivat poistumaan kentältä jalkaisin, osa suoraan terrori-iskun jälkeen.

Beniniläinen Frank Gbodogbe, 33, kertoi olleensa paikalla, kun lentokentällä räjähti.

”Räjähdys oli valtava. Näin vain savua. Jalkaani tarttui afrikkalaismies, joka huusi ’auta minua, auta minua’”, Gbodogbe kertoi.

Jalkaan tarttunut mies vuoti verta.

”Mutta en voinut auttaa häntä, halusin vain pelastaa itseni ja juoksin pois”, silmin nähden järkyttynyt mies kertoi.

Genevestä Brysseliin aamulla lentänyt belgialainen Zach Muzun, 53, kertoi puolestaan, että hän kuuli saapuvien lentojen aulaansa kaksi räjähdystä.

”Ensin oli pieni räjähdys, sen jälkeen toinen isompi räjähdys. Kattorakennelmat putosivat päällemme. Näin verta kaikkialla ja matkalaukkuja sekaisin lattialla, mutta en nähnyt yhtään ruumista”, Muzun sanoi.

Huolestuneet suomalaiset yrittivät tavoittaa sukulaisiaan ja ystäviään, joita asuu Brysselissä paljon.

”Tunti sitten laskeuduin Helsinkiin ja kuulin, mitä oli tapahtunut. Just ehdin alta pois, lentoni oli 7:30. Silloin oli vielä hiljaista lähtöhallissa ja kentällä muutenkin. Normaalit armeijan vormutyypit aseissaan, niin kuin yleensäkin”, kertoi Euroopan unionin komissiossa työskentelevä tiedottaja Anna-Kaisa Itkonen.

Lentokentän läheisyydessä tunnelmat olivat epätoivoisia. Miten täältä pääsee keskustaan, miten täältä pääsee pois, onko täällä hotelleja, terroriuhkaan tottumattomat ihmiset kyselivät.

”Olin 20 metrin päässä tuloaulan ovesta, kun räjähdys tapahtui. Koko rakennus vavahteli ja lasinpalasia ja roskaa lenteli kaikkialle. Ihmiset juoksivat kauhuissaan, yhdellä naisella olivat sormet irti”, kertoi Ahmed Amdouni, 50, joka saapui Brysseliin Lontoosta aamulennolla.

Lue lisää Brysselin terrori-iskuista tästä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat