Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailman johtajat tuomitsevat Brysselin iskut: ”Eurooppa on sodassa”

Ulkomaat
 
GONZALO FUENTES / Reuters
Ranskan presidentti François Hollande (vas.) ja pääministeri Manuel Valls tapasivat Elysee-palatsissa.
Ranskan presidentti François Hollande (vas.) ja pääministeri Manuel Valls tapasivat Elysee-palatsissa. Kuva: GONZALO FUENTES / Reuters

Belgian eteläisen rajanaapurin Ranskan pääministerin Manuel Vallsin mukaan Eurooppa on sodassa.

”Viimeisten kuukausien aikana olemme Euroopassa kohdanneet useita sotatoimia”, Valls sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Belgian Brysselissä useita ihmisiä surmanneet pommi-iskut ovat osuneet koko Eurooppaan, sanoi Ranskan presidentti François Hollande.

Britannian pääministeri David Cameron kutsui hyökkäyksiä ”vastenmielisiksi”.

”Nämä hyökkäykset Belgiassa voisivat aivan yhtä lailla olla hyökkäyksiä Britanniassa”, Cameron sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan kerrottuaan keskustelleensa Belgian pääministeri Charles Michelin kanssa.

”Emme aio koskaan antaa näiden terroristien voittaa. Terroriuhka useissa Euroopan maissa on hyvin todellinen ja meidän pitää kohdata asia kaikin olemassa olevin keinoin.”

STEFAN WERMUTH / Reuters
Britannian pääministeri David Cameron.
Britannian pääministeri David Cameron.

Brysselissä, jossa iskut tehtiin, sijaitsee myös sotilasliitto Naton pääkonttori. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kuvaili lausunnossaan iskuja raukkamaisiksi.

”Terrorismi ei voita demokratiaa ja vie meiltä vapauksiamme”, Stoltenberg sanoi ja huomautti, että myös

MOHAMMAD ISMAIL / Reuters
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg

Naton pääkonttorin turvatoimia on tehostettu.

Yhdysvaltojen demokraattipuolueesta presidentiksi pyrkivä entinen ulkoministeri Hillary Clinton sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan, että terroristit eivät tule onnistumaan.

Yhdysvaltojen republikaanipuolueesta presidentiksi pyrkivä Donald Trump kiirehti vaatimaan Yhdysvaltoihin parempaa rajaturvallisuutta Brysselin iskujen johdosta.

JIM BOURG / Reuters
Donald Trump
Donald Trump

”Belgia ei ole enää se Belgia jonka me tunsimme kaksikymmentä vuotta sitten, se joka oli yksi maailman kauneimpia ja turvallisimpia kaupunkeja”, Trump sanoi NBC-kanavalle uutistoimisto AFP:n mukaan. Mikäli uutistoimiston lainaus on tarkka, Trump kutsuu koko Belgiaa kaupungiksi. Belgian pääkaupunki on Bryssel.

Asiantuntija: Terrorismi elää epävarmuuden levittämisestä
Asiantuntija: Terrorismi elää epävarmuuden levittämisestä
Maanpuolustuskorkeakoulun kapteeni Oscar Lassenius arvioi HSTV:n studiossa Brysselin iskuja. Hän arvioi, että terrori-iskun mahdollisuus on aina mahdollinen Euroopassa. "Onko se tällä hetkellä kasvanut vai ei, se riippuu jokaisen valtion turvallisuusviranomaisen arviosta." Toimittaja: Esa Juntunen, ohjaus: Kristiina Marttinen
HSTV-keskustelu: Näin lentoasemia valvotaan
HSTV-keskustelu: Näin lentoasemia valvotaan
Suomenkin lentoasemilla nostettiin valmiutta Brysselin terrori-iskujen jälkeen. Trafin yksikön päällikkö Jari Nurmi vieraili HSTV:n suorassa lähetyksessä kertomassa, miten asemat valmistutuvat meillä ja muuallakin Euroopassa turvallisuusuhkiin. Toimittaja: Esa Juntunen, ohjaus: Kristiina Marttinen.
Lentomatkustajien ei tarvitse panikoida
Lentomatkustajien ei tarvitse panikoida
Brysselin lentoasemalle tehtiin terrori-isku, mutta lentäminen on yhä turvallista, vakuuttelee yksikön päällikkö Jari Nurmi, joka vieraili HSTV:n suorassa lähetyksessä. Toimittaja: Esa Juntunen, ohjaus: Kristiina Marttinen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat