Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brysselissä pidätetty useita ihmisiä tiistain iskuihin liittyen

HS kokoaa tähän juttuun tuoreimmat tiedot Brysselin terrori-iskuista.

Ulkomaat
 
http://static-gatling.nelonenmedia.fi/file/sites/default/files/img/3efd82024da8a7f755b8da415bd473561e092a61-2016-03-23T004632Z_1_LWD000ZUIDR3F_RTRWNEV_C_2353-BELGIUM-BLAST-MEMORIAL.00_01_06_03.Still001.jpg
Euroopan monumentit valaistiin Belgian lipun värein
Pariisin Eiffel-torni ja Berliinin Brandenburgin portti valaistiin keskiviikon vastaisena yönä mustaan, keltaiseen ja punaiseen Brysselin uhrien kunnioittamiseksi ja solidaarisuuden osoitukseksi. Toimittaja: Tomi Peurakoski, kuva: Reuters.
Fakta

Brysselin terrori-iskut 22. helmikuuta

 Zaventemin lentokentän lähtöaulassa tapahtui kaksi räjähdystä tiistaina aamulla kello kahdeksalta paikallista aikaa. Belgian syyttäjänviraston mukaan kyseessä oli itsemurhaisku. Poliisi löysi lentokentältä Kalašnikov-rynnäkkökiväärin, joka oli ilmeisesti hyökkääjän käytössä.

 Myös Maelbeekin metroasemalla räjähti hieman myöhemmin. Brysselin liikennelaitoksen mukaan metroiskussa kuoli ainakin 20 ihmistä. Lentokentän räjähdyksissä kuoli ainakin 11 ihmistä. Loukkaantuneita arvioidaan olevan noin 270.

 Viranomaisten mukaan lentokentällä oli myös kolmas pommi, mutta se ei räjähtänyt. Asiantuntijat räjäyttivät sen myöhemmin hallitusti. Poliisi räjäytti hallitusti myös metroasemalta löydetyn räjähteen.

HS päivittää tähän juttuun uusimmat tiedot Brysselin terrori-iskujen tutkinnasta.

Belgian poliisi on pidättänyt kuusi ihmistä isoissa poliisioperaatioissa Brysselissä, syyttäjänviraston tiedottaja Eric Van der Sypt kertoi aikaisin perjantaiaamuna uutistoimisto AFP:n mukaan.

Belgian ranskankielisen yleisradioyhtiön Rtbf:n mukaan operaatiot alkoivat noin iltayhdeksältä. Niiden kohteina olivat ihmiset, joiden epäillään olevan kytköksissä tiistain iskuihin.

Etsintöjä suoritettiin muun muassa Schaerbeekissä sekä EU-kortteleissa. AFP:n mukaan Van der Sypt sanoin kolmen pidätetyn olleen ”liittovaltion syyttäjänviraston ovella” pidätyshetkellä.

Viranomaiset kuulustelivat Abdeslamia vain kerran pidätyksen jälkeen

Belgian viranomaiset kuulustelivat terrorismista epäiltyä Salah Abdeslamia yhteensä vain tunnin viime perjantain pidätyksen ja tämän tiistain terrori-iskujen välisenä aikana, verkkolehti Politico kertoi lähteisiinsä vedoten torstai-iltana.

Tämä ainoa kuulustelu suoritettiin viime lauantaina Bruggessa sijaitsevassa vankilassa. Siinä syyttäjät käsittelivät asioita kronologisesti ja olivat kiinnostuneita Abdeslamin osuudesta Pariisin marraskuisiin terrori-iskuihin. He eivät siis edes yrittäneet saada irti tietoja, onko uusia iskuja suunnitteilla.

”He eivät ajatelleet mahdollisuutta, että jotain tiistaiaamun tapaista voisi tapahtua”, Politicon haastattelema viranomaislähde kuvasi kuulustelijoiden toimintaa.

Kuulustelu oli lyhyt osin siksi, että pidätyksessä loukkaantunut Abdeslam toipui leikkauksesta.

Abdeslamin asianajaja Sven Mary vahvisti lehdelle, että Abdeslamia oli kuulusteltu vain kerran perjantain ja tiistain välillä.

Brysselissä itsemurhaiskut tehneet veljekset olivat Yhdysvaltain terrorismilistalla ennen tiistaisia iskuja

Tiistaina Brysselissä itsemurhaiskut tehneet veljekset Khalid el-Bakraoui ja Brahim el-Bakraoui olivat Yhdysvaltain viranomaisten pitämällä listalla mahdollisista terroristeista, uutistoimisto Reuters kertoo.

Khalid el-Bakraoui räjäytti itsensä Maelbeekin metroasemalla, Khalid el-Bakraoui oli toinen Brysselin lentokentällä itsemurhaiskun tehneistä terroristeista.

Belgia laskee terrorismiuhan valmiustasoa

Belgia laskee terrorismiuhan valmiustasoa yhdellä pykälällä, viranomaiset ilmoittivat torstai-iltana.

Asteikossa on neljä tasoa, joista neljä on korkein. Keskeisistä ministereistä sekä poliisi- ja oikeusviranomaisista koostuva ryhmä päätti illalla laskea tason kolmeen.

Ryhmä ei uutistoimisto Reutersin mukaan tarkentanut, mitä käytännön vaikutuksia päätöksellä on.

Brysselissä itsemurhaiskun tehnyt rikkoi ehdonalaistaan, mutta selvisi rangaistuksetta

Brysselissä tiistaina Maelbeekin metroasemalla itsensä räjäyttänyt Khalid el-Bakraoui, 26, jäi viime toukokuussa kiinni rikottuaan ehdonalaisen tuomionsa sääntöjä, mutta vältti vankilan. Asiasta kertoi sanomalehti De Morgen.

Poliisit kiinnittivät 13. toukokuuta Monsissa huomiota autoon, joka oli pysäköity yksisuuntaiselle kadulle keula väärään suuntaan. Autossa istui el-Bakraoui entisen rikoskumppaninsa kanssa. El-Bakraouin ehdonalaisen tuomion ehdoissa 2013 häntä kiellettiin olemassa yhteydessä entisiin rikoskumppaneihinsa.

Oikeus ei kuitenkaan passittanut el-Bakraouita vankilaan, sillä hän oli noudattanut muita ehtoja.

Uutistoimisto AFP:n mukaan tilanne muuttui Pariisissa viime marraskussa tehtyjen iskujen jälkeen. Sen jälkeen hän jätti tulemaan neljään tapaamiseen ehdonalaisvalvojansa kanssa ja muutti ilmoittamatta uutta osoitettaan viranomaisille.

Terroristit suunnittelivat Brysseliin samanlaista iskua kuin Pariisissa

Belgian poliisin viime viikolla pidättämä Salah Abdeslam, poliisin Abdeslamin etsintäoperaatiossa ampuma Mohamed Belkaïd ja kolmas etsitty mies suunnittelivat ammuskelua Brysselin keskustassa lentokenttäiskun lisäksi, Belgian hollanninkielinen yleisradioyhtiö VRT kertoi torstai-iltana.

VRT:n mukaan rikostutkijat pitävät hyvin todennäköisenä, että iskusta oli suunniteltu selvästi laajempaa kuin tiistaina tehtiin Brysselin lentokentällä ja Maelbeekin metroasemalla. Kanavan mukaan mallina saattoi olla Pariisin marraskuinen terrori-isku.

Sisäministeri Orpo vaatii EU-mailta enemmän yhteistyötä

Sisäministeri Petteri Orpo (kok) vaatii Euroopan unionin jäsenmailta enemmän yhteistyötä, jotta terroristien vastaisissa toimissa saataisiin parempia tuloksia. Erityinen huolenaihe Orpon mukaan on tietojenvaihto, jossa ongelmia on monilla jäsenmailla ja Euroopan parlamentillakin.

Orpo saapui torstaina EU-maiden sisäministereiden kriisikokoukseen Brysseliin, jossa käydään läpi Brysselin tiistaisia terrori-iskuja.

Orpon kommentteja voi lukea lisää täältä.

Brysselin lentokenttä pysyy suljettuna

Brysselin lentokenttä pysyy suljettuna ainakin maanantaille, lentokenttä tiedotti torstai-iltana. Finnair on perunut kaikki lennot Helsingistä Brysseliin myös perjantailta. Yhtiö tiedottaa peruutuksista päivä kerrallaan.

Brysselin lentokentän tilanteesta on pidempi juttu täällä.

Terroristien alkuperäisenä kohteena saattoi olla ydinvoimala

Belgialainen Tihangen ydinvoimala on evännyt pääsyn voimalaan 11 työntekijältä, uutisoi Belgian ranskankielinen yleisradioyhtiö RTBF. Kulkulupien takavarikoiminen liittyy kanavan mukaan Brysselin tiistaisten terrori-iskujen tutkintaan.

RTBF:n mukaan jo viime viikolla seitsemän työntekijän pääsy evättiin ydinvoimalaan sen jälkeen, kun poliisi teki ratsian Brysselin Forest’n kaupunginosassa ja surmasi yhden terroriepäillyn. Nyt samoin on tehty neljälle muulle työntekijälle, mikä voi liittyä terrori-iskuihin. RTBF:n mukaan pidetään mahdollisena, että terroristit olisivat saattaneet haluta iskeä Saksan rajan lähellä sijaitsevaan ydinvoimalaan.

Belgialainen sanomalehti DH puolestaan kertoo Reutersin mukaan, että ydinvoimala olisi ollut terroristien alkuperäinen kohde. Suunnitelmat olisivat muuttuneet viime viikolla, kun poliisit pidättivät terroristiepäiltyjä.

Epäily kytköksestä iskuihin perustuu siihen, että Maelbeekin metroasemalla itsensä räjäyttänyt Khalid el-Bakraouin viittasi ääniviestissään Pariisin marraskuisten iskujen vuoksi pidätettyyn Mohamed Bakkaliin. Tämän hallusta oli löydetty videokuvaa korkea-arvoisesta belgialaisesta ydinvoimaviranomaisesta. Bakkalin uskotaan vuokranneen kaksi asuntoa, joissa Pariisin iskujen tekijät Belgiassa piileskelivät.

On myös mahdollista, että terroristit ovat pyrkineet saamaan haltuunsa radioaktiivista materiaalia, jota voi käyttää niin sanotun ”likaisen pommin” valmistamiseen, The New York Times kertoi helmikuussa.

Tiistain iskujen jälkeen suuri osa Tihangen ja Doelin ydinvoimaloiden työntekijöistä lähetettiin työpaikoiltaan kotiin varotoimenpiteenä.

”Tällaisissa kohteissa työskentelee noin tuhat ihmistä. Heidän taustansa tarkistetaan perusteellisesti. Mutta ei vara venettä kaada”, Belgian ydinturvallisuusviraston tiedottaja Nele Scheerlinck kertoi Het Laatste Nieuws -lehdelle.

Tihangen ja Doelin vanhojen ydinvoimaloiden turvallisuus on huolestuttanut naapurimaiden asukkaita pitkään.

Saksalaisessa Aachenin kaupungissa on varastoitu 300 000 joditablettia mahdollisen ydinvoimaonnettomuuden varalle.

Tihangen ja Doelin reaktorit olivat pitkään suljettuina muun muassa pienten mikrohalkeamien vuoksi. Ne avattiin uudestaan viime joulukuussa, mutta Doelin reaktori piti sulkea jo viikko avaamisensa jälkeen. Viranomaiset ja voimaloita operoivat yhtiöt ovat vakuuttaneet, että 40-vuotiaat voimalat ovat turvallisia.

Turkki sanoo varoittaneensa terroristiepäillyistä

Torstaina Belgian sisäministeri ja oikeusministeri tarjoutuivat eroamaan, mutta pääministeri Charles Michel on torjunut erotarjoukset. Asiasta uutisoivat belgialaisviestimet. Sisäministeri Jan Jambonia ja oikeusministeri Koen Geensia ei uutistoimisto Reutersin mukaan ole tavoitettu kommentoimaan asiaa.

Turkin viranomaiset kertoivat keskiviikkona uutistoimisto Reutersille, että Ibrahim el-Bakraoui karkotettiin viime vuonna kahdesti Turkista. Presidentti Recep Tayyip Erdoğanin mukaan Turkki varoitti sekä Belgiaa että Hollantia miehen taustoista.

Turkkilaisviranomaisten mukaan el-Bakraouin ”virallinen karkotus” tapahtui heinäkuussa. Karkotuksen syynä oli epäily miehen militanttiyhteyksistä, joskaan häntä ei epäilty rikoksista Turkissa. Hänet karkotettiin tuolloin Hollantiin.

”Poliisi etsi häntä ja arvioi, että hän on ulkomaalainen taistelija. Hänet otettiin kiinni (Turkin eteläosassa sijaitsevasta) Gaziantepista”, kertoi nimettömänä pysytellyt lähde uutistoimisto Reutersille.

Hollannin oikeusministeri Ard van der Steur vahvisti torstaina, että Turkki karkoitti el-Bakraouin viime heinäkuussa Hollantiin, mutta sanoi, ettei Turkki kertonut karkotuksen syytä.

”Häntä ei epäilty Hollannissa mistään”, van der Steur kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan kirjeessään maan parlamentille.

Toisen turkkilaisviranomaisen mukaan el-Bakraoui saapui Turkkiin Antalayaan uudelleen elokuun 11. päivä, mutta hänet karkotettiin uudelleen kaksi viikkoa myöhemmin. Lähde ei tarkentanut, minne terroristiepäilty toisella kerralla karkotettiin.

Turkkilainen hallitusmielinen Yeni Safak -sanomalehti uutisoi, että Turkin poliisi karkotti miehen varmistuttuaan tämän aikeista matkustaa Syyrian konfliktialueille. Lehden mukaan Ibrahimin veli Khalid oli lentänyt Turkkiin marraskuussa 2014. Turkin viranomaiset eivät kuitenkaan ole vahvistaneet, että myös Khalid olisi ollut Turkissa. Israelilaisen Haaretz-lehden mukaan Belgiaa olisi myös varoitettu siitä, että lentoasemalle ja metroon suunniteltiin iskuja.

Mitä epäillyistä tiedetään nyt?

Belgiassa etsitään edelleen kahta tiistain terrori-iskuista epäiltyä miestä – yhtä lentoaseman ja yhtä Maelbeekin metroaseman iskusta epäiltyinä.

Iskujen tekijöitä epäillään olleen kaikkiaan viisi. Miehistä ainakin kolmen epäillään kuolleen iskuissa. Tiedot tapahtumien kulusta ovat edelleen epäselviä.

Brysselin terrori-iskut kohdistettiin kahteen paikkaan: kansainväliselle lentoasemalle sekä Maelbeekin metroasemalle lähelle EU:n hallintorakennuksia. Kummastakin paikasta on turvakamerakuvaa, joiden avulla poliisi selvittää nyt tapahtumien kulkua.

Aiemmin julkisuuteen kerrottiin, että toinen iskun takana olleista veljeksistä, Khalid el-Bakraouin, olisi ollut yksin metroaseman iskun takana.

Uutta tietoa on, että metroaseman valvontakameran kuvissa on näkynyt toinenkin mies, joka kantaa suurta matkalaukkua. Viranomaiset vahvistivat tiedon toisesta metroaseman iskusta epäillystä torstaina aamupäivällä. Vielä ei tiedetä, kuoliko toinen mies iskussa metroasemalle.

Khalid ja hänen veljensä Ibrahim el-Bakraouin kuolivat tiistain iskuissa. Ibrahimin uskotaan olleen toinen lentoaseman itsemurhapommittajista. Lentoasemaiskussa uskotaan kuolleen myös Najim Laachraouin.

Ainakin 31 ihmistä kuoli ja noin 270 loukkaantui tiistaiaamun iskuissa. Yli 60 loukkaantuneista oli torstaina edelleen kriittisessä tilassa.

Jihadistijärjestö Isis on ilmoittanut olevansa iskujen takana. Järjestö kertoi asiasta verkossa julkaisemassaan lausunnossa tiistaina. Lisää Isisin mahdollisista motiiveista voit lukea täältä.

Mitä lentokentällä epäillään tapahtuneen?

Poliisi uskoo, että Najim Laachraoui ja Ibrahim El-Bakraoui räjäyttivät itsensä Brysselin kansainvälisellä lentokentällä kello kahdeksan aikaan tiistaiaamulla.

Lentokentän valvontakameroissa näkyy myös kolmas, hattupäinen mies, joka on yhä paossa. Poliisi etsii miestä. Hänen henkilöyttään ei ole kerrottu julkisuuteen. Tämä kolmas mies poistui lentokentältä laukaisematta kassissaan ollutta suurta pommia.

Belgian poliisi
Valvontakameran kuvaa lentokenttäiskuista epäillyistä.
Valvontakameran kuvaa lentokenttäiskuista epäillyistä.

Kolmikon epäillään saapuneen lentokentälle ennen iskuja taksilla. Miehet kentälle tuonut taksinkuljettaja kertoi poliisille, että miehet olivat halunneet ottaa mukaan useampia laukkuja kuin vain kolme, kertoi belgialainen DH.be-uutissivusto. Kuljettaja oli kieltäytynyt ottamasta enempää laukkuja vedoten tilan puutteeseen.

Taksinkuljettaja johdatti poliisit myöhemmin tiistaina brysseliläiseen asuntoon. Pohjois-Brysselissä Schaarbeekissä sijaitsevasta talosta löytyi poliisin ratsiassa noin 15 kiloa räjähteitä, kemikaaleja, täynnä nauloja olleita matkalaukkuja, pommien laukaisimia ja terroristijärjestö Isisin lippu.

Mitä miesten liikkeistä ennen iskuja tiedetään?

Viranomaiset kertoivat keskiviikkona löytäneensä Ibrahim el-Bakraouinin tietokoneelta viestin, jossa luki ”En tiedä, mitä tehdä”. Hän myös kertoi viestissä, ettei halunnut joutua vankilaan, kuten Pariisin terrori-iskuista epäilty Salah Abdeslam.

Abdeslam otettiin kiinni kuukausien etsintöjen jälkeen Brysselissä viime perjantaina. Hänen kiinniottonsa on arveltu liittyvän Brysselin iskuihin.

Abdeslam on itse kiistänyt tienneensä Brysselin iskuista. Hän ilmoitti torstaina haluavansa välittömästi siirron Belgiasta Ranskaan.

El-Bakraouin veljekset ovat poliisille entuudestaan tuttuja. Heitä ja Laachraouita epäillään yhteyksistä Pariisissa marraskuussa tapahtuneeseen terrori-iskuun. Laachraouin dna:ta on löydetty useista asunnoista, joissa Pariisin iskujen toteuttajat oleskelivat. Laachraouin uskotaan myös matkustaneen syyskuussa Unkariin yhdessä Salah Abdeslamin kanssa.

Lue lisää iskuista epäiltyjen taustoista tästä.

http://static-gatling.nelonenmedia.fi/file/sites/default/files/img/5b0e38bbc57357909f7ca9bc5fe1c7c4700dc912-Brusselsterrot.00_01_25_03.Still001.jpg
Sotilaat vartioivat Brysselin yössä
Yön pimennyttyä Brysselin kadut hiljenivät. Väki pysyi kodeissaan yli 30 ihmishenkeä vaatineiden terrori-iskujen jälkeen. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen

 

Uhreja tunnistettu

Iskuissa kuoli yhteensä ainakin 31 ihmistä. Belgian ulkoministerin mukaan iskussa kuoli tai loukkaantui noin 40 maan kansalaisia. Uhreja oli ainakin Britanniasta, Kolumbiasta, Ecuadorista, Ranskasta, Saksasta, Unkarista, Portugalista, Romaniasta, Espanjasta ja Yhdysvalloista.

Kuolonuhrien joukossa on muun muassa 37-vuotias perulaisnainen, joka kuoli Brysselin lentokentällä. Naisen seurassa olivat hänen belgialainen aviomiehensä sekä neljävuotiaat kaksostyttäret, jotka selvisivät hengissä.

Metroasemalle kohdistuneessa iskussa taas kuoli 20-vuotias belgialainen lakia opiskellut mies. Asemalla kuoli myös marokkolainen nainen.

Uhrien tunnistaminen oli vielä torstaina käynnissä.

http://static-gatling.nelonenmedia.fi/file/sites/default/files/img/9ff6b3d0127c7a864cf90b01371cc912706ba6e0-2534399-Belgian_iskut_graffavideo_10.jpg
Loukkaantuneita hoidettiin jalkakäytävällä Brysselissä
Brysselissä räjähti ainakin kolme pommia ja useita kymmeniä ihmisiä kuoli tai loukkaantui. Toimittaja, leikkaus: Heidi Lämsä, grafiikka: Uolevi Holmberg, kuva: Reuters

 

Belgia on ollut varuillaan

Iskut tapahtuivat vain neljä päivää sen jälkeen, kun Pariisin syksyisistä terrori-iskuista epäilty Salah Abdeslam otettiin kiinni Brysselissä.

Belgia on ollut terrorismin polttopisteessä Pariisin iskuista alkaen. Pariisissa neljä kuukautta sitten noin 130 ihmistä surmanneiden terrori-iskujen etsityin tekijä Abdeslam saatiin kiinni Belgian Molenbeekin kaupunginosasta viime perjantaina.

Hän onnistui pakoilemaan poliisia neljä kuukautta. Lisää tapahtumista voit lukea tästä. Myös Pariisin iskujen tekijäksi ilmoittautui jihadistijärjestö Isis. Lue lisää terroristijärjestö Isisin mahdollisista taktiikoista tästä.

Belgialaisviranomaisten mukaan Abdeslamin epäiltiin suunnittelevan iskuja myös Brysseliin, ja Belgian sisäministeri Jan Jambon sanoi jo maanantaina Belgian olevan hälytystilassa mahdollisten kostoiskujen varalta.

Kansainvälisessä mediassa on arveltu, että perjantainen kiinniotto ja tiistaiset iskut liittyvät toisiinsa. Belgiassa on viime kuukausina pidätetty lukuisia terroristiepäiltyjä.

Saksan poliisi pidätti uutistoimisto Reutersin mukaan tiistaina Itävallan rajan lähellä kolme kosovolaismiestä, jotka matkustivat belgialaisilla rekisterikilvillä varustetussa autossa. Poliisin saaman tiedustelutiedon mukaan miehiä voitiin epäillä valtiota vastaan suunnatun vakavan rikoksen suunnittelusta.

Pidätys tapahtui ennen Brysselissä suoritettuja iskuja. Saksan poliisilla ei kuitenkaan ollut tiistaina tietoa siitä, että miesten suunnitelma olisi liittynyt Brysselin iskuihin. Tätäkään vaihtoehtoa ei kuitenkaan poliisin mukaan voitu sulkea pois.

CHARLES PLATIAU
Brysselissä hiljennyttiin tiistaina muistamaan terrori-iskujen uhreja.
Brysselissä hiljennyttiin tiistaina muistamaan terrori-iskujen uhreja.
STEPHANIE KEITH Reuters
Brysselin terrori-iskujen uhrien muistoksi sytytettiin kynttilöitä New Yorkin Union Squarella tiistaina.
Brysselin terrori-iskujen uhrien muistoksi sytytettiin kynttilöitä New Yorkin Union Squarella tiistaina.
CHARLES PLATIAU / Reuters
Poliisi siirsi todistusaineistoa pois asuinrakennuksesta Anderlechtissä keskiviikkona.
Poliisi siirsi todistusaineistoa pois asuinrakennuksesta Anderlechtissä keskiviikkona.
http://static-gatling.nelonenmedia.fi/file/sites/default/files/img/b26e21229ca135ab41d803dbcbb87f389c2b864e-Molenbeek.00_00_03_16.Still001.jpg
HS jihadistien kaupunginosassa Brysselissä
Molembeekin kaupunginosa keskustan tuntumassa Brysselissä näyttää tavalliselta. Se on radikaalien islamistien suosikkinaapurusto, jossa piileskeli muiden muassa Pariisin pommi-iskuun osallistunut Salah Abdeslam. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen.
http://static-gatling.nelonenmedia.fi/file/sites/default/files/img/882889c729a127b05c43d64f3dba0656f0d53533-2536759-Schaerbeek_06.jpg
HS raportoi terroristien piilopaikalta
Brysselin iskuja valmisteltiin kulmakunnalla, jossa asuu aivan tavallisia ihmisiä. "Tuntuu aivan epätodelliselta", yksi naapuruston asukas sanoo. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat