Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opiskelijat evakuoitiin yliopistolla Brysselissä – suomalainen vaihto-opiskelija suhtautuu rauhallisesti

Suomalaisopiskelija vietti tunteja yliopistonsa luentosalissa evakuoituna Brysselin Etterbeekissa räjähteen etsinnän takia.

Ulkomaat
 
Wikimedia Commons
Brysselin flaaminkielisen Vrije Universiteitin opiskelija-asuntola.
Brysselin flaaminkielisen Vrije Universiteitin opiskelija-asuntola. Kuva: Wikimedia Commons

Toni Vuorinen vietti tunteja yliopistonsa luentosalissa evakuoituna Brysselin Etterbeekissa, sillä opiskelijoita kehotettiin olemaan poistumatta kampusalueelta. Heille kerrottiin, että läheiseltä poliisiasemalta löydettiin pommi.

”Asun kampuksella, lähellä on poliisiasema jossa epäiltiin että jotain on pielessä. Sieltä evakuoitiin porukkaa ja siksi olemme nyt täällä”, flaaminkielisessä Vrije Universiteissa vaihto-oppilaana oleva Vuorinen kertoo.

”Myöhemmin oli kuultu räjähdyksen ääniä. Meille kerrottiin, että pommi saatiin räjäytettyä hallitusti.”

Bryssel on ollut tiistaina pelon vallassa sen jälkeen, kun kaupungin kansainvälisellä lentoasemalla sekä metroasemalla räjähti kolme pommia.

Vuorinen asuu yliopiston kampuksen asuntolassa, jonne opiskelijoille annettiin lupa palata sen jälkeen kun he olivat viettäneet noin kolme tuntia luentosalissa. Vuorinen ja muut opiskelijat saivat luvan palata asuntolaan noin puoli kuudelta illalla Suomen aikaa.

”Täällä luentosalissa on ollut pääsääntöisesti vaihto-oppilaita. Meitä oli noin 50.”

Yliopiston muualla asuville opiskelijoille on järjestetty bussikyytejä yliopistolta, sillä julkinen liikenne ei toimi. Lisäksi yliopisto pysyy loppuviikon suljettuna.

Helmikuun alussa vaihto-oppilaaksi saapunut Vuorinen ei kuitenkaan ole huolissaan.

”Maalbeekin metroasema, jossa toinen iskuista tapahtui, on noin kolmen kilometrin päässä. Kyllä se aamulla mielessä kävi. Mutta jos itselle täällä jotain sattuisi, se olisi tilastotappio – sen verran suuri kaupunki tämä on”, taloustiedettä opiskeleva Vuorinen sanoo.

”Hyvin rauhallisesti muutkin ovat tämän ottaneet, aika harva on mennyt paniikkiin. Aseistettuihin hahmoihin kadulla on jo tottunut, ja Pariisin iskujen jälkeen jotain tällaista oli odotettavissa.”

Brysseliin tiistai-illalla matkalla ollut HS:n toimittaja Kalle Koponen arvioi, että Hollannin ja Belgian rajalle on muodostunut jopa kymmenen kilometrin mittainen autojono.

”Autot kulkevat rajalla hitaasti, koska viranomaiset tarkistavat kaiken Belgiasta lähtevän liikenteen”, Koponen kertoi puhelimitse Belgiasta kello 18 jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat