Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU varautui uusiin iskuihin ja vakuutti yhtenäisyyttään

Britannia lisäsi poliisivartiointia, Pariisissa suljettiin rautatieasema.

Ulkomaat
 

Lontoo

Brysselin terrori-iskut kiristivät tiistaina turvatoimia Euroopan pääkaupungeissa, kun jäsenmaat varautuivat uusiin iskuihin.

Jäsenmaiden johtajat ja EU-elimet vakuuttivat silti yhtenäisyyttä terrorismin uhan edessä.

”Viimeisin isku vain vahvistaa päättäväisyyttämme puolustaa eurooppalaisia arvoja ja suvaitsevaisuutta hyökkäyksiä vastaan. Pysymme yhtenäisinä ja lujina taistelussa vihaa sekä väkivaltaista ääriliikehdintää ja terrorismia vastaan”, EU-maiden ja -elimien johtajat totesivat yhteisessä lausunnossaan Brysselin terrori-iskun jälkeen.

Britanniassa pääministeri David Cameron sanoi uutistoimisto PA:lle, että iskut olisivat voineet tapahtua Belgian sijaan yhtä lailla Britanniassa, Ranskassa tai Saksassa.

Cameron ilmoitti Britannian lisäävän poliisivartiointia satamissa, lentokentillä, metroasemilla sekä kansainvälisillä juna-asemilla.

Kansainvälinen lento- ja junaliikenne Brysseliin oli tiistaina poikki. Lontoon ja Brysselin välillä liikennöivät Eurostar-junat peruttiin toistaiseksi, kuten myös Pariisin ja Brysselin väliset Thalys-linjan junat.

Pariisissa suljettiin kansainvälinen Gare de Nord -rautatieasema terroriuhan takia.

Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve kertoi Pariisin saavan 1 600 poliisia lisää rajavalvontaan, uutistoimisto AFP kertoi.

Naton päämaja sijaitsee Brysselissä vain noin viiden kilometrin päässä kansainvälisestä Zaventem-lentokentästä, jonne terroristit iskivät.

”Olemme päättäneet nostaa uhkatasoa Naton päämajassa. Pysymme varuillamme ja jatkamme tilanteen seuraamista hyvin tarkkaan”, Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ilmoitti tiedotteessaan.

Britanniassa Brysselin terrori-iskuja käytettiin jo heti tiistaina EU-eroa ajavan leirin kampanja-aseena.

Britannian itsenäisyyspuolueen Ukipin europarlamentaarikko Mike Hookem ilmoitti, että EU-jäsenyys estää Britanniaa kontrolloimasta rajojaan, mikä puolestaan lisää terrori-iskujen uhkaa Britanniassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat