Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brysselin lentokenttä pysyy suljettuna perjantaihin saakka

Ulkomaat
 
Maalbeekin metroasema ja Brysselin lentoasema ovat edelleen suljettuina
Maalbeekin metroasema ja Brysselin lentoasema ovat edelleen suljettuina
Poliisi eristää edelleen pommi-iskun kohteeksi joutunutta Maalbeekin metroasemaa Brysselin keskustassa. Brysselin kansainvälisen lentoaseman nettisivujen mukaan keskiviikkona tiedetään tarkemmin, milloin kenttä voidaan jälleen avata. Toistaiseksi se pysyy suljettuna rikostutkinnan ajan. Kuva: Reuters.

Brysselin kansainvälinen lentokenttä pysyy suljettuna ainakin perjantaihin saakka. Zaventemin kentältä ei lähde eikä sinne saavu lentoja. Toistaiseksi ei tiedetä, milloin lentoliikenne jälleen käynnistetään.

Lentokentän toimitusjohtaja Arnaud Feist ilmoitti keskiviikkona, että kenttä on suljettu myös torstaina. Uutistoimisto Reutersin mukaan kenttä on kiinni perjantainkin.

Finnair on perunut keskiviikkona kaikki lentonsa Helsingin ja Brysselin välillä. Ajankohtaiset lentotiedot löytyvät Finnairin sivuilta.

Matkustajat, joilla oli ostettuna lentolippu perutulle vuorolle, voivat saada rahansa takaisin. Lipun voi myös vaihtaa toiseen kohteeseen tai lentopäivää voi siirtää, tosin korkeintaan 6.4. asti. Perutusta lennosta voi hakea korvausta osoitteessa finnair.fi, muita muutoksia voi tehdä myös Twitterissä @Finnairhelps, Finnairin Facebook-sivulla tai puhelimitse numerossa 010804060.

Useimmat lentoasemat ovat kiristäneet valvontaa ja turvatarkastuksia, joten lentokentälle kannattaa varata normaalia enemmän aikaa.

Bryssel on palaillut keskiviikkona terrori-iskujen jälkeiseen elämään. Metrot ja junat liikennöivät rajoitetusti.

Belgian, Britannian ja Ranskan välillä liikennöivä Eurostar-juna ilmoitti sen sijaan, että junat Belgiaan kulkevat keskiviikkona tavalliseen tapaan.

Turvataso koko Belgiassa on nostettu korkeimpaan luokkaan. Maahan on julistettu kolmen päivän suruaika.

Suomen ulkoministeriö on suositellut välttämään Brysseliin matkustamista toistaiseksi.

Euroopan parlamentin turvatasoa on nostettu, ja sen pääsisäänkäynnit suljettiin tiistaina. Kaikkien vieraiden turvatarkastuksia on tehostettu ja parlamentin parkkitiloja käyttävät autot tarkastetaan.

Euroopan parlamentti on myös keskiviikkona suljettu.

Euroopan monumentit valaistiin Belgian lipun värein
Euroopan monumentit valaistiin Belgian lipun värein
Pariisin Eiffel-torni ja Berliinin Brandenburgin portti valaistiin keskiviikon vastaisena yönä mustaan, keltaiseen ja punaiseen Brysselin uhrien kunnioittamiseksi ja solidaarisuuden osoitukseksi. Toimittaja: Tomi Peurakoski, kuva: Reuters.

Belgialaisia on kehotettu pitämään minuutin hiljainen hetki puolilta päivin eli iltapäivällä yhdeltä Suomen aikaa kuningas Philipin ja pääministeri Charles Michelin johdolla.

Tiistai-iltana brysseliläiset järjestivät Place de la Boursen aukiolla hiljaisen kynttilämielenosoituksen terrori-iskujen vuoksi. Mielenilmauksessa laulettiin ja heiluteltiin Belgian lippuja.

Suomen ulkoministeriö on kehottanut Brysselissä olevia suomalaisia välttämään julkisia paikkoja ja toivoo suomalaisten ottavan yhteyttä. Ministeriö toivoi, että ihmiset tekisivät matkustusilmoituksen. Lisätietoa Suomen Brysselin-suurlähetystön Facebook-sivulta.

Belgian matkapuhelinverkossa on ollut ongelmia, joten yhteyttä paikan päällä oleviin omaisiin ja ystäviin kannattaa ottaa ensisijaisesti sosiaalisen median avulla. Jos ei saa yhteyttä Brysselissä olevaan omaiseensa, ulkoministeriön päivystysnumero auttaa, p. (09)160 55555.

Ulkoministeriö suosittaa kaikkia Brysselissä olevia tai sinne matkustavia suomalaisia tekemään matkustusilmoituksen, jotta Suomen viranomaiset saavat tarvittaessa yhteyden kaikkiin suomalaisiin.

Belgian viranomaisten kriisitiedotus Twitterissä @CrisisCenterBE

Belgian viranomaisten hätäpäivystysnumero +3225064711

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat