Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuva Brysselin iskun selviytyjästä levisi maailmalla – valokuvaaja kuvailee kauhun hetkiä

Georgialaisen toimittajan Ketevan Kardavan kuva levisi tiistain iskun jälkeen nopeasti maailmalle ja kansainvälisten lehtien etusivuille.

Ulkomaat
 
Ketevan Kardava / Reuters
Kuva Brysselin lentokentän terrori-iskuista tiistaina selvinneistä naisista levisi maailmalla.
Kuva Brysselin lentokentän terrori-iskuista tiistaina selvinneistä naisista levisi maailmalla. Kuva: Ketevan Kardava / Reuters

Keltatakkisen naisen verisillä kasvoilla ei näy kyyneleitä. Tyhjän katseen takaa paistaa vain pelko.

Ilmeisesti ainakin 11 ihmistä Brysselin lentokentällä tappaneet räjähdykset ovat repineet naisen paidan riekaleiksi, ja hänen oikean jalan kenkänsä on kadonnut. Kuvassa vasemmalla istuva nuorempi nainen soittaa puhelua oikean käden hiha verisenä.

Georgialaisen toimittajan Ketevan Kardavan kuva levisi tiistain iskun jälkeen nopeasti maailmalle ja ainakin The New York Times -lehden etusivulle.

Räjähdyksissä Brysselin Zaventem-lentokentällä ja Maelbeekin metroasemalla kuoli yhteensä ainakin 31 ja arviolta 230 loukkaantui. Tietoja uhreista saadaan koko ajan lisää omaisten ja viranomaisten kautta.

Kardava oli itse paikalla räjähdysten aikana ja kertoo yhdysvaltalaisen Time-lehden haastattelussa kuvien ottamisesta keskellä kaaosta.

”Toimittajana katsoin velvollisuudekseni ottaa kuvia”, Kardava sanoo lehdelle.

Kardava oli alun perin matkalla Brysselistä Geneveen raportoimaan Venäjän ja hänen kotimaansa Georgian neuvotteluista.

Hänen matkansa keskeytyi muiden matkustajien tavoin itsemurhapommittajien iskuun.

”Oli vain pölyä ja savua. Ympärilläni makasi verisinä kymmeniä jalkansa menettäneitä ihmisiä”, hän kuvailee kauhun hetkiä.

”En voinut uskoa, että omat jalkani olivat yhä paikallaan. Olin sokissa.”

Minuuttia myöhemmin toinen räjähdys sai kaikki pakenemaan. Kardava halusi liittyä joukkoon. Hän kuitenkin arvioi olevansa ainoa toimittaja paikalla ja päätti, että maailman on saatava tietää, mitä oli tapahtunut.

Kuva kahdesta naisuhrista oli ensimmäinen, jonka hän otti. Kardava ei kysynyt naisten nimiä, mutta kansainvälisen median mukaan kyseessä on intialaisen lentoyhtiön lentoemäntä.

”Hän oli sokissa, sanaton”, Kardava kuvailee Time-lehdelle.

”Hän vain katseli ympäriinsä peloissaan.”

Lentokentän räjähdysten ensimmäiseksi uhriksi on tunnistettu 36-vuotias perulaisnainen, Adelma Tapia Ruiz. Ruiz oli kolmivuotiaiden kaksostytärtensä kanssa lähdössä New Yorkiin vierailemaan äitinsä luona. Heitä saattamassa oli Ruizin belgialainen aviomies.

Naisen veli Fernando Tapia Coral kertoo The New York Times -lehdelle kaksosten poistuneen isänsä kanssa lähtöaulasta sivummalle leikkimään juuri ennen ensimmäistä räjähdystä ja selvinneen hengissä.

”Olemme kotoisin Pucallpasta, ja kaikki täällä ovat sokissa”, Coral kertoo lehden haastattelussa.

”Adelma oli kokki, joka opiskeli markkinointia. Hän halusi avata perulaisen ravintolan Brysselissä”, Coral kertoo siskostaan.

New York Daily News -lehti kertoo puolestaan iskussa loukkaantuneesta 19-vuotiaasta mormonilähetyssaarnaajasta, joka koki jo kolmannen terrori-iskunsa.

Nuorukainen oli saattamassa kollegaa lentokentälle, kun lähtöaulassa räjähti. Kaikki seurueen jäsenet loukkaantuivat. 19-vuotias sai toisen ja kolmannen asteen palovammoja ja loukkasi jalkaansa.

Nuorukainen oli lehden mukaan Pariisissa viime vuoden iskujen aikana ja seisoi maaliviivan lähellä, kun terroristit iskivät Bostonin maratoniin vuoden 2013 huhtikuussa.

HS:n kirjeenvaihtaja: Kaoottinen tunnelma Brysselin lentoasemalla
HS:n kirjeenvaihtaja: Kaoottinen tunnelma Brysselin lentoasemalla
Helsingin Sanomien Brysselin-kirjeenvaihtaja Pekka Mykkänen on Brysselin lentoaseman lähistöllä ja kertoo, mikä tilanne paikan päällä on. Kuva: Reuters.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat