Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niinistö: Rajarajoitukset voimaan lähiaikoina

Presidentin mukaan varovaisuus on nyt valttia Brysselin terrori-iskun vuoksi.

Ulkomaat
 

Moskova

Suomen ja Venäjän presidenttien tiistaina ilmoittamat rajarajoitukset vaativat vielä toimenpiteitä Suomessa. Voimaantulo vaatii valtioneuvoston esityksen ja presidentin esittelyn, presidentti Sauli Niinistö kertoi keskiviikkona Moskovassa ennen kotimatkaa.

Niinistö ja Vladimir Putin kertoivat, että Sallan ja Raja-Joosepin raja-asemat suljetaan puoleksi vuodeksi muilta kuin Suomen, Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaisilta.

”Uskoisin, että toimitaan niin kiireesti kuin mahdollista”, Niinistö sanoi aikataulusta.

”Tässähän on käynyt niin, että tietyllä tavalla Venäjä on ryhtynyt soveltamaan sen sopimuksen periaatteita jo etuajassa”, hän kuitenkin lisäsi.

Suomi huolestui talvella Venäjän kautta tulleista turvapaikanhakijoista. Tulijoiden määrää enemmän viranomaisia hermostutti Venäjän muuttunut linja, sillä aiemmin Venäjä ei ollut päästänyt viisumittomia rajalle.

Nyt Venäjä on palannut vanhaan käytäntöön, mutta Niinistö oli tyytyväinen sovittuun.

Niinistö kertoi kuulleensa Putinilta pitkän arvion Syyrian tilanteesta. Yhdysvaltalaisjoukkojen harjoituksista Suomessa ei puhuttu, ja Niinistö arveli sen puhuttavan lähinnä Suomessa.

Hän huomautti Syyrian sodan myötä Yhdysvaltain ja Venäjän yhteydenpidon viime aikoina tiivistyneen. Tässä hän otti esiin myös oman vierailuunsa.

”Tämäkin keskustelunaihe, tapaako Putinia vai ei, se kulkee Suomessa nyt vähän vanhoilla rattailla”, hän sanoi.

”Jos katsotaan nyt viime viikkoa, tätä viikkoa, niin täällä kulkee väkeä solkenaan maailmalta. Jonkun suomalaisen vierailu siinä ei kovin paljon huomiota herätä Suomen ulkopuolella.”

Niinistö kommentoi vielä myös Brysselin tiistaista terrori-iskua. Hän sanoi Suomen ja suomalaistenkin kohdalla ”varovaisuuden olevan nyt valttia”.

”Kyllä meidänkin on osattava varautua siihen, että jotain saattaa joskus tapahtua”, hän sanoi.

”Ja tässä sitten joudutaan hyvin ehkä vaikeaan ja ainakin monimutkaiseen keskusteluun, jossa joudumme jatkuvasti vertailemaan arvojamme ja sitä, kuinka näitä meidän arvojamme suojellaan. Saattaa olla tilanteita, joissa sen vaakakupin oikea löytyminen ja tasapainotilanne on vaikeaa”, hän sanoi.

”Suhtaudun aika toiveikkaasti siihen, että Suomessa kyetään näitä kysymyksiä lähestymään ja myöskin turvaamaan kansalaisia niin, että meidän perusarvot säilyvät.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat