Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terroristien naapuri: ”Olen saattanut kohdata heidät kadulla ja toivottaa heille hyvää huomenta”

Terrorismista epäillyt Ibrahim ja Khalid el-Bakraoui olivat vuokranneet asunnon Forest’n kaupunginosasta Brysselistä.

Ulkomaat
 
Järkyttynyt terroristin naapuri Brysselissä: ”Poikani kysyy, tuleeko minustakin tappaja?”
Järkyttynyt terroristin naapuri Brysselissä: ”Poikani kysyy, tuleeko minustakin tappaja?”
HSTV tapasi keskiviikkona järkyttyneen belgialaisen perheenisän Daniel Nixin, 40, Forest’n kaupunginosassa Brysselissä. Tiistain terrori-iskujen tekijät olivat vuokranneet asunnon vain 40 metrin päässä hänen kotioveltaan. Viime viikon poliisiratsiassa yksi terroristiepäilty tapettiin ja neljä poliisia haavoittui ratsiassa Nixin kodin edessä. Toimittaja Pekka Mykkänen.

Se on kummallinen tunne. Se, että on asunut terroristin naapurissa.

”Olen saattanut kohdata heidät kadulla ja toivottaa heille hyvää huomenta”, totesi Euroopan parlamentissa työskentelevä belgialainen it-asiantuntija Daniel Nix, 40.

Belgian viranomaiset kertoivat keskiviikkona, että Brysselissä tiistaina tehtyihin terrori-iskuihin olivat osallistuneet veljekset Ibrahim ja Khalid el-Bakraoui. He olivat vuokranneet asunnon Forest’n kaupunginosasta Rue du Dries -kadulta numerosta 60, kertoi yleisradioyhtiö RTBF. Terroristiepäiltyjen asunnosta ei ole kuin noin 40 metriä Daniel Nixin kotiovelle.

”Olen iloinen, etteivät he räjäyttäneet ilmaan koko naapurustoa, kun rakensivat pommejaan”, Nix sanoi.

Nix kertoi, että tiistai-iltana hänen kodissaan oli käyty vaikea keskustelu. Nelihenkisen perheen yhdeksänvuotias poika oli kysynyt, että voisiko hänestäkin tulla sellainen.

”Hän kysyi vaimoltani, voiko hänestäkin tulla aikuisena ihminen, joka haluaa tappaa itsensä ja muita ihmisiä. Yritimme neuvoa, miten pitää elää, ettei niin tapahdu. Että pitää tulla toimeen ja ystävystyä kaikenlaisten ihmisten kanssa”, Nix kertoi.

Ibrahim el-Bakraoui räjäytti itsensä tiistaiaamuna Brysselin kansainvälisellä lentokentällä. Khalid el-Bakraoui räjäytti itsensä Maelbeekin metroasemalla. Ainakin 31 ihmistä kuoli ja noin 270 loukkaantui.

27-vuotias Khalid ja 30-vuotias Ibrahim ovat tunnettuja muusta aiemmasta rikollisuudesta ja jengitoiminnasta. Ibrahim on Het Laatste Nieuws -lehden mukaan tuomittu oikeudessa jo vuonna 2010 hyökättyään Brysselissä rahanvaihtotoimistoon ja ammuttuaan sen jälkeen poliisia Kalashnikov-rynnäkkökiväärillä.

Khalidin puolestaan kerrotaan syyllistyneen väkivaltaiseen autokaappaukseen vuonna 2011. Het Laatste Nieuws -lehden mukaan veljekset ovat kotoisin Brysselistä ja heillä on Belgian passi.

Veljeksillä uskotaan myös olleen yhteys Pariisin terrori-iskuihin ja iskujen pääepäiltyyn, viime perjantaina Brysselin Molenbeekissä pidätettyyn Salah Abdeslamiin.

Jihadistijärjestö Isis on ilmoittanut olevansa iskujen takana. Järjestö kertoi asiasta verkossa julkaisemassaan lausunnossa alkuillasta tiistaina.

Brysselin isku selitettynä noin minuutissa
Brysselin isku selitettynä noin minuutissa
HSTV tiivisti noin minuuttiin Brysselin synkän terroripäivän tapahtumat. Toimittaja: Esa Juntunen. Leikkaus: Tomi Peurakoski ja Esa Juntunen. Ohjaus: Matti Nousiainen.
HS jihadistien kaupunginosassa Brysselissä
HS jihadistien kaupunginosassa Brysselissä
Molembeekin kaupunginosa keskustan tuntumassa Brysselissä näyttää tavalliselta. Se on radikaalien islamistien suosikkinaapurusto, jossa piileskeli muiden muassa Pariisin pommi-iskuun osallistunut Salah Abdeslam. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat