Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brysselin lentokenttä pysyy suljettuna ainakin maanantaihin – Finnair on toistaiseksi perunut kaikki lennot Brysseliin

Brussels Airlines käynnisti torstaina lentotoimintansa Liegen ja Antwerpenin lentokentillä.

Ulkomaat
 
Brysselin isku selitettynä noin minuutissa
Brysselin isku selitettynä noin minuutissa
HSTV tiivisti noin minuuttiin Brysselin synkän terroripäivän tapahtumat. Toimittaja: Esa Juntunen. Leikkaus: Tomi Peurakoski ja Esa Juntunen. Ohjaus: Matti Nousiainen.

Brysselin lentokenttä pysyy suljettuna ainakin maanantaihin asti, lentokenttä tiedotti torstaina alkuillasta. Lentoliikenne Zaventemin kentällä keskeytettiin tiistain terrori-iskun vuoksi.

Brussels Airlines kuitenkin aloitti torstaina lentotoimintansa uudelleen. Yhtiö on reitittänyt lentojaan uudelleen Liegen ja Antwerpenin lentokentille.

Zaventemin kansainvälinen lentoasemalla on vuosittain yli 23 miljoonaa matkustajaa ja sen sulkeminen vaikuttaa laajasti myös pääsiäisen lomalentoihin.

”Lentoasema on kärsinyt paljon vahinkoa, emmekä pääse rakennukseen, koska tutkinta on yhä kesken”, lentoasema tiedotti torstaina Twitter-tilillään.

Brussels Airlines tiedotti kuitenkin, ettei se pysty korvaamaan kaikkia lentojaan, koska Liegen ja Antwerpenin kentät ovat pienempiä kuin Brysselin kenttä.

Yhtiö lentää torstaina vain 15 lyhyenmatkankoneella ja kahdella pitkänmatkankoneella kaikkiaan 50:stä lentokoneestaan.

Tärkeimpinä yhtiö pitää pääsiäisenä suosittuja lomakohteita Espanjaa, Ranskaa ja Italiaa, yhtiön tiedottaja sanoi.

Brussels Airlines lentää myös moniin Afrikan kohteisiin ja se lähetti viisi tyhjää konetta noutamaan matkustajia Afrikasta Zürichiin.

Finnair on toistaiseksi perunut kaikki lennot Brysseliin ja niin tehdään myös perjantaina. Yhtiö tiedottaa peruutuksista päivä kerrallaan. Matkustajille, joilla on varattuna lento Brysseliin 22.–29. maaliskuuta, tarjotaan myös mahdollisuutta vaihtaa kohdetta Pariisiin, Amsterdamiin, Düsseldorfiin tai Frankfurtiin.

Halpalentoyhtiö Ryanair lentää valtaosan Begian-lennoistaan Charleroin kentältä. Harvat Zaventemin kansainväliseltä lentokentältä reititetyt lennot yhtiö lentää nyt Charleroin kentältä käsin.

Myös pienemmät lentoyhtiöt ovat reitittäneet lentojaan uudelleen Liegen, Charleroin ja Ostend-Brugesin lentokenttien kautta.

Belgian pienempien lentokenttien kapasiteetti on kuitenkin rajallinen. Niinpä esimerkiksi saksalainen Lufthansa on perunut kaikki Brysselin-lentonsa ensi tiistaihin saakka. Sitä ennen Brysseliin ja sieltä pois haluavien matkustajien on tyytyminen lentoyhtiön tarjoamaan 400 kilometrin linja-autokyytiin Frankfurtiin tai Frankfurtista.

Myös British Airways on perunut toistaiseksi kaikki Brysselin-lentonsa tiistaihin saakka. Tilannetta tosin arvioidaan uudelleen perjantaina. Halpalentoyhtiö EasyJet sen sijaan lentää korvaavat lentonsa ranskalaiskaupunki Lillen kautta.

Reuters
Pelastus- ja lentoasemahenkilöstöä pahasti vaurioituneen Zaventemin lentoaseman edustalla keskiviikkona.
Pelastus- ja lentoasemahenkilöstöä pahasti vaurioituneen Zaventemin lentoaseman edustalla keskiviikkona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat