Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi pidätti haavoittamansa terroriepäillyn Brysselissä

Operaatio liittyy torstaina Ranskassa tehtyyn pidätykseen.

Ulkomaat
 
CHRISTIAN HARTMANN
Brysselin Shaerbeekin kaupunginosassa on käynnissä suuri poliisioperaatio.
Brysselin Shaerbeekin kaupunginosassa on käynnissä suuri poliisioperaatio. Kuva: CHRISTIAN HARTMANN

Brysselissä kuultiin räjähdys, kun poliisi teki ratsioita Schaerbeekin kaupunginosassa perjantaina noin kello 14.45 Suomen aikaa. Asiasta uutisoi Reutersin mukaan paikallinen uutistoimisto Belga.

Räjähdyksen syytä ei ole kerrottu. Syyttäjän mukaan poliisi pidätti miehen, joka haavoittui operaatiossa jalkaansa.

Syyttäjä kertoi myös kahdesta muusta perjantaina Brysselissä pidätetystä miehestä. Heistä toinen haavoittui niin ikään jalkaansa.

Poliisin mukaan Schaerbeekissa tehty pidätys liittyi torstaina Pariisin liepeillä tehtyyn Ranskan kansalaisen pidätykseen, joka Ranskan sisäministerin Bernard Cazeneuven mukaan ”auttoi estämään pitkälle suunnitellun juonen”.

Poliisilähteiden mukaan Ranskassa pidätetty on Reda Kriket, 34, joka tuomittiin viime heinäkuussa Brysselissä poissaolevana kymmenen vuoden vankeuteen jihadistien rekrytoimisesta Syyriaan. Hänen kotoaan löytyi torstaina aseita ja räjähteitä, kertoo uutistoimisto AFP.

Kriketillä oli yhteys Pariisin marraskuisten terrori-iskujen suunnittelemisesta epäiltyyn Abdelhamid Abaaoudiin, joka kuoli poliisin ratsiassa viisi päivää iskujen jälkeen. Abaaoud tuomittiin niin ikään poissaolevana pitkään vankeuteen viime heinäkuun oikeudenkäynnissä.

Viranomaiset ovat tehneet Brysselissä useita ratsioita tiistaisten terrori-iskujen jälkeen.

Torstaina Belgiassa pidätettiin kuusi ihmistä terroriyhteyksistä epäiltyinä. Heistä kolme on vapautettu.

Perjantaiaamuna uutisoitiin, että Belgian poliisi oli pidättänyt seitsemännen henkilön. Hänen epäiltiin olleen metrossa itsemurhaiskun tehneen terroristin seurassa vain hieman ennen iskua.

Myös Saksassa poliisi on jäljittänyt terroriyhteyksistä epäiltyjä. Der Spiegel -lehden mukaan kaksi ihmistä on pidätetty, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa.

Ennen Brysselin iskuja kaupungissa pidätetty, Pariisin marraskuisista iskuista epäilty Salah Abdeslam ei ole suostunut puhumaan iskuista viranomaisille, kertoi valtionsyyttäjä perjantaina AFP:n mukaan.

Brysselin isku selitettynä noin minuutissa
Brysselin isku selitettynä noin minuutissa
HSTV tiivisti noin minuuttiin Brysselin synkän terroripäivän tapahtumat. Toimittaja: Esa Juntunen. Leikkaus: Tomi Peurakoski ja Esa Juntunen. Ohjaus: Matti Nousiainen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat