Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat tappoi Isisin varajohtajan

Abd al-Rahman Mustafa al-Qaduli oli tiettävästi Isisin komentajan Abu Bakr al-Bagdadin varamies.

Ulkomaat
 
Wikimedia Commons
Abd al-Rahman Mustafa al-Qaduli
Abd al-Rahman Mustafa al-Qaduli Kuva: Wikimedia Commons

Jihadistijärjestö Isisin toiseksi korkein komentaja on kuollut Syyriassa Yhdysvaltojen tekemässä iskussa, kertoi puolustusministeri Ashton Carter The New York Timesin mukaan.

Monilla taistelijanimillä, muun muassa Haji Imamina tunnettu Abd al-Rahman Mustafa al-Qaduli oli tiettävästi Isisin johtajan Abu Bakr al-Bagdadin varamies, joka vastasi järjestön rahankäytöstä.

Uutiskanava NBC:n mukaan hän vastasi myös Isisin ja sen alaisuuteen ilmoittautuneiden ryhmien päivittäisen toiminnan pyörittämisestä Syyriassa, Irakissa ja Libyassa.

”Eliminoimme järjestelmällisesti Isisin johtoa”, Carter sanoi tiedotustilaisuudessa Washingtonissa The New York Timesin mukaan.

”Johtajiin iskeminen on tarpeellista, mutta kuten tiedätte, se ei riitä. Johtajat voidaan korvata. Nämä johtajat ovat vaikuttaneet kauan – he ovat korkea-arvoisia ja kokeneita, ja heidän eliminoimisensa on tärkeä tavoite ja tulos. Heidät korvataan, ja me jatkamme johtajien jahtaamista.”

Viime viikolla Yhdysvaltain puolustusministeriön lähteet kertoivat iskusta, jossa oli tapettu Isisin niin sanottu sotaministeri Omar al-Shishani.

The New York Timesin mukaan Yhdysvaltain erikoisjoukkoja toimii niin Syyriassa kuin Irakissa paikallisten joukkojen rinnalla tehtävänään Isisin johtajien tunnistaminen, sieppaaminen ja tappaminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat