Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaismiehen raskaana oleva tytär loukkaantui Brysselissä

Metropommituksessa pahoin palanutta naista hoidetaan palovammaosastolla.

Ulkomaat
 
Pekka Mykkänen / HS
Brysseliläiset jättivät suruviestejä Maelbeekin metroaseman viereen torstaina pidetyssä muistotilaisuudessa.
Brysseliläiset jättivät suruviestejä Maelbeekin metroaseman viereen torstaina pidetyssä muistotilaisuudessa. Kuva: Pekka Mykkänen / HS

Suomalainen Heikki, 68, matkustaa huomenna Brysseliin katsomaan vakavia palovammoja tiistain terrori-iskussa saanutta tytärtään, joka on sairaalahoidossa ja raskaana seitsemännellä kuukaudella.

Lääkäreiden mukaan 43-vuotiaan tyttären – joka on Ruotsin kansalainen – tila on ”kriittinen, mutta vakaa” ja myös vauvan sydän lyö normaalisti.

Aluksi lääkärit olivat harkinneet keisarinleikkauksen tekemistä, mutta nyt ajatus on, että lapsi voi syntyä normaalisti kesäkuussa, jolloin laskettu aika on, Heikki kertoo.

Metropommituksessa loukkaantunutta tytärtä on pidetty nukutettuna suurimman osan ajasta terrori-iskujen jälkeen, mutta esimerkiksi eilen torstaina hänet oli herätetty ja hän oli pystynyt lähettämään joitakin viestejä omaisilleen.

”Sellainen tieto meillä on, että tila on stabiili. Toive on, että kaikki kääntyy parempaan. Ei ole uhkaa, että huonompaan kääntyisi”, Loimaalla Varsinais-Suomessa asuva Heikki kertoo puhelimessa.

Hän ei halua tyttärensä nimeä tai omaa sukunimeään julkisuuteen.

Euroopan unionin komissiossa työskentelevä tytär sai palovammoja kasvoihinsa, käsiinsä ja jalkoihinsa ja kärsii ilmeisesti palokaasumyrkytyksestä.

Osa vammoista on kolmannen asteen palovammoja.

”Hän oli siinä samassa metrovaunussa, joka räjäytettiin ja hän näki sen tekijänkin. En tiedä, oliko hänellä joku aavistus ja että hän kiirehti siitä pois”, Heikki kertoo.

Belgian poliisi pidätti lehtitietojen mukaan perjantaina terroristiepäillyn, joka on tallentunut Brysselin metron valvontakamerakuvaan itsemurhaiskun tehneen Khalid el-Bakraouin viereen.

Syyttäjänvirasto ei kuitenkaan vielä ole vahvistanut De Standaard -lehden uutista. Myöskään pidätetyn nimeä ei ole vielä kerrottu.

Jos tieto pitää paikkansa, poliisi on saanut kiinni jo ainakin seitsemän Brysselin tiistaisesta iskusta epäiltyä.

Poliisi suoritti torstaina illalla suuroperaation, jonka aikana se otti kiinni kuusi iskusta epäiltyä. Etsintöjä suoritettiin muun muassa Brysselin Schaerbeekin kaupunginosassa sekä EU-kortteleissa.

Myös Saksassa poliisi on pidättänyt kaksi henkilöä epäiltyinä yhteyksistä Brysselin terroristeihin, uutisoi Der Spiegel.

Lehden mukaan toinen pidätetyistä oli saanut puhelimeensa Brysselin metroasemalla iskun tehneen miehen nimen sekä sanan fin, joka tarkoittaa ranskaksi loppua, vain minuutteja ennen iskua. Saksan viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa.

Tiistain metro- ja lentoasemaiskuissa kuoli ainakin 31 ihmistä ja loukkaantui 316.

Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerry matkusti perjantaina Brysseliin tarjoamaan Belgialle Yhdysvaltojen tukea ja apua terrori-iskun johdosta.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Moskovasta saapuneen Kerryn kone laskeutui Brysselin kansainväliselle lentokentälle, joka on yhä suljettu matkustajaliikenteeltä.

Tiistaisissa iskuissa kuoli kaksi yhdysvaltalaista, yhdysvaltalainen virkamieslähde vahvisti AFP:lle perjantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat