Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ainakin 26 kuoli Isisin iskuissa Jemenissä – sodan alusta vuosi

Ulkomaat
 
KHALED ABDULLAH / Reuters
Paikalliset tarkastelivat keskiviikkoja tuhoja Saudi-Arabian pommitettua siltaa Jemenin pääkaupungissa Sanaassa.
Paikalliset tarkastelivat keskiviikkoja tuhoja Saudi-Arabian pommitettua siltaa Jemenin pääkaupungissa Sanaassa. Kuva: KHALED ABDULLAH / Reuters

Ainakin 26 ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui, kun kolme itsemurhaterroristia iski perjantaina katusuluilla Adenissa Jemenissä.

Terroristijärjestö Isis ilmoitti olevansa syyllinen iskuihin, jotka tehtiin Jemenin sisällissodan ensimmäisenä vuosipäivänä.

Uhreista huomattava osa oli siviilejä.

Aden on Jemenin väliaikaista presidenttiä Abd-Rabbu Mansour Hadia tukevien joukkojen hallussa. Ne valtasivat tärkeän satamakaupungin takaisin huthikapinallisilta heinäkuussa.

Jemenissä edenneet huthit ovat shiioja ja yhteistyössä Iranin kanssa. Se hermostutti Saudi-Arabiaa, joka alkoi johtaa vuosi sitten sunnalaismaiden liittoumaa hutheja vastaan. Saudit ovat pommittaneet hutheja ja näiden hallussa olevia kaupunkeja siitä asti.

Huthit ovat sittemmin liittoutuneet Jemenin entisen presidentin Ali Abdul Salehin kanssa. Saleh astui syrjään niin sanottuun arabikevääseen liittyvien mielenosoitusten jälkeen 2012. Hadi nousi sen jälkeen väliaikaiseksi presidentiksi.

Osapuolet ovat sopineet uuden tulitauon alkavan 10. huhtikuuta. Sodassa on YK:n mukaan kuollut jo ainakin 6 000 ihmistä. Uhreista noin puolet on siviilejä.

Sisällissota on ajanut maan kaaokseen, joka on hyödyttänyt terroristiryhmiä kuten Isisiä ja al-Qaedaa. Ne voivat nyt operoida aiempaa vapaammin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat