Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanders kuroi eroa Clintoniin liberaalissa Washingtonin osavaltiossa – kirittävää jäi silti valtavasti

Sanders voitti Alaskan, Havaijin ja Washingtonin vaalikokoukset.

Ulkomaat
 
DAVID RYDER / Reuters
Bernie Sanders puhui perjantaina Seattlessa Washingtonissa.
Bernie Sanders puhui perjantaina Seattlessa Washingtonissa. Kuva: DAVID RYDER / Reuters

Demokraattien presidenttiehdokkaaksi Yhdysvalloissa pyrkivä Bernie Sanders kuroi lauantaina kiinni kilpakumppaninsa Hillary Clintonin saavuttamaa etumatkaa.

Sanders voitti Alaskan ja Washingtonin osavaltioiden vaalikokoukset selvin luvuin. Hän sai äänistä noin 82 prosenttia Alaskassa, 73 prosenttia Washingtonissa ja 71 prosenttia Havaijilla, kertovat uutistoimistot.

Etenkin Washington oli tärkeä, sillä siellä oli jaossa toistasataa valitsijamiestä. Alaskassa ja Havaijilla valitsijamiesten määrät pyörivät vain parinkymmenen kieppeillä.

Roima voitto Washingtonissa oli juuri sitä, mitä Sanders kaipasi kampanjalleen. Osavaltio oli jäljellä olleiden esivaalien viidenneksi suurin.

Sandersia ovat tyypillisesti suosineet valkoiset ja liberaalit äänestäjät, joten Washingtonin osavaltion väestöpohjan takia hänen arveltiinkin olevan siellä vahvoilla. Sanomalehti The New York Timesin artikkelissa demokraattien vaalikokouksesta Seattlesta kerrotaan lattekahveja kanniskelevista osallistujista.

”Arvostan Bernien intohimoa ja rehellisyyttä”, barista-rockmuusikko Ian Forrester, 25, sanoi lehdelle.

Clintonin kannatus on ollut suurinta varsinkin mustien sekä vauraimpien ja vanhimpien demokraattien keskuudessa.

”Tiesimme, että tilanne kohenee suunnatessamme länteen”, Sanders sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Syömme merkittävästi Clintonin johtoa, ja meillä – – on väylä kohti voittoa.”

Lauantain menestys lisännee lahjoituksia Sandersin kampanjalle, minkä ansiosta hän pystyy panostamaan entistä enemmän kampanjointiin jäljellä olevissa suurimmissa osavaltioissa Kaliforniassa, New Yorkissa, New Jerseyssä ja Pennsylvaniassa.

Sandersin ongelma on, että mielipidetiedustelujen perusteella Clinton on voittamassa esivaalien neljässä suurimmassa jäljellä olevassa osavaltiossa, kertoo sanomalehti The Washington Post. Tappioasemansa kääntämiseksi Sandersin pitäisi voittaa suurimmissa osavaltioissa merkittävällä erolla.

Demokraatit, toisin kuin republikaanit, jakavat valitsijamiehet suhteellisen vaalitavan perusteella koko kevään ajan. Tämä merkitsee sitä, että häviäjä ei jää koskaan ilman valitsijamiehiä.

The New York Timesin ja uutissivusto Voxin laskelmien mukaan Sandersin pitäisi voittaa noin 58 prosenttia jäljellä olevista valitsijamiehistä saadakseen Clintonin kiinni.

Clintonilla on siis yhä todella vahva etulyöntiasema.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat