Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Facebook pyysi anteeksi laajalle levinnyttä turvakyselyä Lahoren iskun jälkeen

Suomessakin monet Facebookin käyttäjät saivat sunnuntaina viestin. Buzzfeedin mukaan viestejä vastaanotettiin myös ainakin Britanniassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä, Saksassa, Ranskassa, Portugalissa ja Israelissa.

Ulkomaat
 

Facebook pyysi sunnuntai-iltana anteeksi niiltä käyttäjiltään, jotka saivat Pakistanin terrori-iskun jälkeen tuhansien kilometrien päähän kehotuksen ilmoittaa, ovatko turvassa.

Lahorelaiseen puistoon tehdyssä itsemurhaiskussa kuoli ainakin 65 ihmistä ja loukkaantui lähes 300. Heistä valtaosa oli lapsia ja naisia. Äärijärjestö Talebaniin kuuluva ryhmittymä kertoi olevansa iskun takana ja kohdistaneensa sen nimenomaan kristittyihin, jotka juhlivat pääsiäistä puistossa.

Suomessakin monet Facebookin käyttäjät saivat sunnuntaina viestin. Buzzfeedin mukaan viestejä vastaanotettiin myös ainakin Britanniassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä, Saksassa, Ranskassa, Portugalissa ja Israelissa.

Facebook lähettää turvakysymyksen usein luonnonmullistusten tai esimerkiksi terrori-iskujen jälkeen niille, jotka sen tietojen mukaan ovat lähellä tapahtumapaikkaa. Tarkoituksena on, että siihen vastaamalla voi kerralla ilmoittaa olevansa turvassa koko ystävälistalleen.

”Valitettavasti monet, joita kriisi ei koskenut lainkaan, saivat ilmoituksen, jossa pyydettiin ilmoittamaan, ovatko he kunnossa”, Facebook ilmoitti sivuillaan.

”Tällainen bugi on tavoitettamme vastaan”, Facebook totesi ennen kuin pyysi anteeksi.

Älypuhelimiin ilmestyneet yllättävät notifikaatiot puhuttivat sosiaalisessa mediassa myös Suomessa.

Se herätti joidenkin parissa myös huvitusta ja ärtymystä, mutta jotkut näkivät asiassa hyvänkin puolen. Facebookin virheen vuoksi tieto iskusta levisi.

Toiset taas huomauttivat, ettei asiassa ole mitään huvittavaa.

Osa taas arvosteli Facebookia siitä, ettei se antanut vaihtoehtoa muistaa iskun uhreja jollain yhteisellä kuvalla, kuten se teki muun muassa viime marraskuussa Pariisin iskujen jälkeen.

Facebook käytti turvailmoitusta aluksi luonnonmullistuksissa.

Se saikin osakseen arvostelua sen jälkeen, kun alkoi käyttää sitä myös terrori-iskuissa. Arvostelijoiden mukaan se oli valikoiva, kun se otti ilmoituksen käyttöön marraskuussa Pariisin terrori-iskuissa, mutta ei Beirutin terrori-iskussa ja Nigeriassa. Nigeriassa Facebook otti ilmoituksen käyttöön tunteja iskujen jälkeen, kun arvostelu oli yhtynyt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat