Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liikenne on suurimpia uhkia koaloille Australiassa

Vakavin uhka koalan tulevaisuudelle on sen luontaisen elinympäristön tuhoaminen

Ulkomaat
 
Koala-yksilö pelastui autoilta tällä kertaa
Koala-yksilö pelastui autoilta tällä kertaa
Jos koala hyppelehtii Australian-lomalla vastaan, tässä videossa kerrotaan, mitä ei kannata tehdä. Entä mistä koalan nimi on peräisin? Toimittaja, leikkaus: Heidi Lämsä, kuva: Reuters

Maantielle joutunut koala pysäytti liikenteen Australian Ipswichissä 26. maaliskuuta. Paikalle osunut poliisi saattoi koalan kuitenkin turvallisesti tien reunaan, josta koala löysi puun turvakseen. Oheiselta videolta voi katsoa, miten koala tasaisella maalla liikkuu.

Tielle eksynyt koala ei ole suuri harvinaisuus. Liikenne ja vapaana juoksevat koirat ovat koalan suurimpia uhkia nykypäivän Australiassa.

Vakavin uhka koalan tulevaisuudelle on sen luontaisen elinympäristön tuhoaminen. Koala tarvitsee elääkseen eukalyptusmetsiä, sillä se käyttää ravinnokseen juuri eukalyptuspuiden lehtiä.

Australian itä- ja kaakkoisosissa elävä koala luokitellaan lajina vaarantuneeksi. Koalan luontaisesta elinympäristöstä on luonnonsuojelujärjestö WWF:n mukaan tuhottu 80 prosenttia. Metsiä kaadetaan asutuksen tieltä.

Koalat ovat suojeltuja, mutta niiden tarvitsemat asuinpuut ja ravinnonlähteet eivät ole, WWF kertoo.

Koalaa on aikoinaan metsästetty sen pehmeän turkin vuoksi. Tuolloin niiden määrä putosi useista miljoonista muutamaan sataan tuhanteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat