Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Israel kehottaa kaikkia kansalaisiaan poistumaan Turkista terroriuhan vuoksi

Israel nosti myös matkustusvaroitusta ja terrorismin uhkatasoa

Ulkomaat
 
Useita kuoli räjähdyksessä Istanbulissa
Useita kuoli räjähdyksessä Istanbulissa
Poliisit kiirehtivät sulkemaan vilkasta ostoskatua pommi-iskun jälkeen Istanbulissa 19. maaliskuuta. Leikkaus: Heidi Lämsä, kuva: Reuters

Israel kehottaa kaikkia Turkissa olevia kansalaisiaan lähtemään maasta ”niin nopeasti kuin mahdollista”. Se muutti myös matkustusvaroitusta ja nosti terrorismin uhkatasoa.

Kolme israelilaista turistia ja yksi iranilainen kuolivat 19. maaliskuuta itsemurhapommittajan iskiessä Istanbulissa. Turkin mukaan iskun takana oli terroristijärjestö Isis.

Israelin viranomaisten mukaan hyökkäys osoittaa, että Isisillä on suuri valmius tehdä lisää vastaavia iskuja turistikohteissa Turkissa. Uhka koskee koko maata, kertoo israelilaislehti Haaretz.

Matkustusvaroitus nostettiin tasolta 3 tasolle 2, joka tarkoittaa korkeaa konkreettista uhkaa. Taso 1 tarkoittaisi, että Israel kehottaisi kansalaisiaan poistumaan maasta välittömästi.

Turkin presidentti Tayyip Erdoğanin tiedottaja sanoi, että Israelin ilmoitus seurasi Turkin varoitusta omille kansalaisilleen. Hän varoitti kuitenkin, ettei maiden pidä pelata terroristien pussiin.

”Tulisi pidättäytyä sellaisista toimista, jotka johtavat tavallisen elämän keskeytymiseen terroristien toivomalla tavalla”, hän sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat