Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aseistautunut mies aiheutti välikohtauksen Washingtonissa – poliisi ampui miestä, joka vietiin sairaalaan

Kongressi ei ollut koolla pääsiäisloman vuoksi.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
JONATHAN ERNST / Reuters
Turvallisuusviranomaiset partioivat Valkoisen talon edustalla kongressin vierailukeskuksessa tapahtuneen ammuskelun jälkeen.
Turvallisuusviranomaiset partioivat Valkoisen talon edustalla kongressin vierailukeskuksessa tapahtuneen ammuskelun jälkeen. Kuva: JONATHAN ERNST / Reuters

Aseistautunut mies aiheutti välikohtauksen kongressin vierailukeskuksessa Washingtonissa Yhdysvalloissa maanantaina illalla Suomen aikaa, kertoivat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Alun perin raportoitiin, että mies olisi ehtinyt haavoittaa yhtä poliisia, mutta myöhemmin uutistoimisto Reuters kertoi, ettei yksikään poliisi ollut loukkaantunut. Sen sijaan poliisi ampui epäiltyä, ennen kuin hänet otettiin kiinni ja vietiin sairaalaan leikattavaksi.

”Epäilty on leikkauksessa. Hänen tilastaan ei ole nyt tietoa. Miehen auto ja ase löydettiin”, sanoi poliisipäällikkö Matthev Verderosa toimittajille uutistoimisto AFP:n mukaan.

Myös yksi ulkopuolinen, arviolta 35–45-vuotias nainen loukkaantui lievästi ja vietiin sairaalaan, Reuters kertoi.

Välikohtaus alkoi, kun mies oli ottanut esiin aseen vierailukeskuksen turvatarkastuksessa ja tähdännyt sillä poiiseja. Reutersin mukaan illalla ei vielä ollut varmuutta siitä, kuinka moni poliisi oli laukaissut aseen miestä kohti. Mies oli entuudestaan poliisille tuttu ja aiheuttanut aiemminkin häiriöitä alueella.

Yhdysvaltalaismedia tunnisti epäilyn 66-vuotiaaksi mieheksi, joka on kotoisin Tennesseen osavaltiosta.

Washingtonin poliisi tiedotti AFP:n mukaan, että välikohtaus oli yksittäisen ihmisen aiheuttama rikos, eikä siitä ole enää yleisölle vaaraa.

Kongressin työntekijöitä kehotettiin heti tapahtuman jälkeen pysyttelemään suojassa, ja kongressi suljettiin. Myös Valkoinen talo suljettiin väliaikaisesti. Myös vastapäätä sijaitsevan Korkeimman oikeuden työntekijöitä kehotettiin keskeyttämään työt ja lähtemään rakennuksesta varotoimena.

Vierailukeskus on määrä avata normaalisti tiistaina, Reuters kertoi.

Maanantaina paikalla oli paljon poliisiautoja ja hälytysajoneuvoja. Uutistoimisto AP:n mukaan liikenne ruuhkautui lähistöllä pahoin.

Kongressi ei ollut koolla pääsiäisloman vuoksi, mutta Washingtonissa on nyt paljon turisteja ja koululaisryhmiä, jotka ovat tulleet ihastelemaan kirsikkapuiden kukintaa. Myös joitakin kongressin jäseniä ja virkailijoita oli paikalla, kertoo yleisradioyhtiö BBC.

Vuonna 1998 hyökkääjä ampui kaksi poliisia Capitol-kukkulalla, minkä seurauksena kongressiin perustettiin erityinen vierailukeskus, jotta turvallisuus voitaisiin paremmin taata.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat