Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FBI onnistui murtamaan iPhonen suojauksen ilman Applen apua

Ulkomaat
 
Lucy Nicholson Reuters
Kalifornian Santa Monicassa järjestettiin maaliskuun alussa mielenosoitus Applen päätöksen tueksi.
Kalifornian Santa Monicassa järjestettiin maaliskuun alussa mielenosoitus Applen päätöksen tueksi. Kuva: Lucy Nicholson Reuters

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on onnnistunut murtamaan rikollisen käyttämän iPhonen suojauksen, kertovat yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet. FBI on yrittänyt maaliskuun ajan oikeusteitse pakottaa iPhonen valmistajan Applen murtamaan suojauksen itse.

FBI kertoi maanantaina, että se oli saanut murtamiseen ulkopuolista apua. Viime viikolla uutisoitiin, että israelilainen tietoturvayritys tarjoutui auttamaan FBI:tä.

Viranomaiset eivät maanantaina paljastaneet, mistä apua oli saatu. FBI luopui maanantaina kanteestaan Applea vastaan.

Apple on rakentanut uusimpiin puhelinmalleihinsa niin vahvan suojauksen, ettei sen murtamista ole pidetty tavanomaisin keinoin mahdollisena. Yhtiö on puolustanut voimakkaasti ihmisten oikeutta yksityisyyteen ja viestintäsalaisuuteen.

Applen mukaan salauksen murtaminen yksittäistapauksessa veisi luottamuksen koko viestinnän luottamuksellisuuteen ja olisi vaarallinen ennakkotapaus.

Oikeustaiston ympärillä on käyty jälleen laajempaa keskustelua viranomaisten oikeudesta päästä käsiksi kansalaisten yksityiseen viestintään. Erityisesti Yhdysvalloissa on paljastunut, että viranomaiset ovat pakottaneet monia viestintä- ja internetyrityksiä yhteistyöhön rikollisten ja terroristien etsinnässä.

FBI vaati puhelimen suojauksen murtamista liittyen Kalifornian San Bernardinossa viime joulukuussa tapahtuneeseen joukkomurhaan. Kaksi kiväärein aseistautunutta hyökkääjää tappoi 14 ja haavoitti noin 30 ihmistä kehitysvammaisten palvelukeskuksessa.

FBI tutkii hyökkäystä terrori-iskuna. Toinen hyökkääjistä oli pakistanilaistaustainen. Molemmat ampujat kuolivat pakomatkalla poliisin kanssa käydyssä tulitaistelussa.

Apple ilmoitti tiedotteella maanantaina jatkavansa puhelintensa salauksen vahvistamista.

”Vastustimme alusta asti FBI:n vaatimusta takaportin rakentamisesta iPhoneen sen vuoksi, että se olisi väärin ja asettaisi vaarallisen ennakkotapauksen”, Apple kertoi tiedotteessa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat