Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksan tuhoisan junaturman karmea syy selvisi – liikenteenohjaaja painoi vahingossa kahdesti väärää nappia

Saksassa helmikuussa 11 ihmisen kuolemaan ja kymmenien loukkaantumiseen johtanut junaturma johtui liikenteenohjaajan kahdesta virheestä.

Ulkomaat
 
Turmajunien uhreja siirrettiin helikopterilla Saksassa
Turmajunien uhreja siirrettiin helikopterilla Saksassa
Kahden lähijunan törmäyksessä kuoli useita ja loukkaantui noin sata Saksassa. Pelastustyöt tapahtuivat ahtaassa paikassa, joten uhreja jouduttiin siirtämään helikopterilla turmapaikalta. Kuva: Reuters

Saksassa helmikuussa sattuneen junaturman syy on selvinnyt. Liikenteenohjauskeskuksen työntekijä painoi ilmeisesti vahingossa kahdesti väärää nappia, minkä johdosta kaksi junaa törmäsi toisiinsa ja 11 ihmistä kuoli ja kymmenet loukkaantuivat, uutisoi saksalaislehti Bild.

Baijerin osavaltion sisäministerin Joachim Herrmanin mukaan onnettomuus johtui ”poikkeuksellisen traagisesta kahden peräkkäisen virheen yhdistelmästä”.

Liikenteenohjaajan ensimmäinen virhe tapahtui, kun hän vahingossa ohjasi vastakkaisiin suuntiin matkalla olleet junat väärää nappia painamalla samalle raiteelle. Liikenteenohjaajan kerrotaan kuitenkin havainneen virheensä ja yrittäneen korjata sen lähettämällä kuljettajille varoituksen. Hän kuitenkin painoi jälleen väärää nappia, minkä johdosta varoitus lähti veturinkuljettajien sijasta muille liikenteenvalvojille.

Muut liikenteenvalvojat ilmoittivat heti virheestä, jolloin liikenteenvalvoja lähetti varoituksen uudelleen, tällä kertaa veturinkuljettajille, mutta silloin se tuli jo liian myöhään.

”On erittäin traagista, että jos ensimmäinen varoitus olisi mennyt suoraan veturinkuljettajille, olisi onnettomuus mahdollisesti ollut vielä vältettävissä”, Herrmann sanoi.

Liikenteenohjaajaa tullaan syyttämään tuhoisan onnettomuuden seurauksena kuolemantuottamuksesta.

Onnettomuus on yksi pahimmista Saksassa sattuneista junaonnettomuuksista toisen maailmansodan jälkeen. Se tapahtui 9. helmikuuta aamulla ennen kello 7, kun kaksi samalla raiteella kulkenutta paikallisjunaa törmäsi toisiinsa mutkassa Bad Aiblingin lähistöllä Baijerin osavaltiossa, noin 60 kilometriä Münchenistä kaakkoon.

Junissa oli yhteensä arviolta 150 matkustajaa. Heistä 11 kuoli ja noin 80 loukkaantui.

MICHAEL DALDER / REUTERS
Pelastusviranomaiset työssään junien törmäyspaikalla 9.2.2016.
Pelastusviranomaiset työssään junien törmäyspaikalla 9.2.2016.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat