Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Georgian eksentrinen ex-johtaja laivasi 135-vuotiaan jättipuun omaan puistoonsa ja sai luonnonsuojelijat raivostumaan

Entinen pääministeri Bidzina Ivanishvili perusteli 135-vuotiaan puuharvinaisuuden ostoa ja viemistä sillä, että jättiläispuut ovat hänen uusin harrastuksensa.

Ulkomaat
 
Ruutukaappaus Youtube-videosta, jossa näkyy puun kuljettaminen Mustallamerellä.
Ruutukaappaus Youtube-videosta, jossa näkyy puun kuljettaminen Mustallamerellä.

Georgian eksentrinen entinen pääministeri Bidzina Ivanishvili on jälleen nostattanut kohun kotimaassaan, uutistoimisto AFP kertoo.

Ivanishvili nostatti harvinaisen 135 vuotta vanhan tulppaanipuun maasta juurineen ja laivasi sen pystyasennossa 40 kilometrin matkan Mustanmeren rannikkoa myöten omistamaansa puistoon, jonne puu istutettiin maanantaina.

”Jättiläispuut ovat harrastukseni. Kehittelen puistoa, johon puu mielestäni sopii”, Ivanishvili perusteli poikkeuksellista puuhankettaan paikallisessa televisiolähetyksessä. Hän korosti myös ostaneensa puun laillisesti.

Entisen pääministerin tempaus on suututtanut ympäristöjärjestöjen lisäksi Tsikhisdzirin kylän asukkaat Länsi-Georgiassa, jossa puu aiemmin kasvoi. Georgiassa sosiaalinen media täyttyi tyrmistyneistä viesteistä sekä videoista, joissa jättimäinen puu seilaa pitkin Mustaamerta.

”Georgiassa on vain joitain kymmeniä tulppaanipuita ja tällä majesteettisella 135-vuotiaalla yksilöllä ei ole mitään mahdollisuuksia selviytyä uudelleen istutuksesta”, ympäristöaktivisti Nata Peradze Guerrilla Gardeners -järjestöstä sanoo uutistoimisto AFP:lle.

Peradzen mukaan puun kaivaminen juurineen ei vaarantanut vain puuta vaan vaurioitti myös puiston muuta ainutlaatuista kasvustoa.

Miljardööri Ivanishvili tunnetaan Georgiassa mahtipontisista ja monien mielestä ylilyövistä tempauksistaan. Hän asuu palatsissaan pääkaupunki Tbilisissä, missä hänellä on muun muassa jättiakvaario, jossa ui lukuisia haita.

Yhdessä omistamassaan kylässä Ivanishvilillä on oma kokoelma eksoottisia eläimiä, kuten seeproja, kenguruita ja pingviinejä.

Joogaa rakastava miljardööri Ivanishvili nousi köyhyydestä entisen neuvostovaltion huipulle. Harvan kerrotaan edes tienneen miltä hän näytti, ennen kuin hän ilmestyi maan politiikkaan 2011. Vain vuotta myöhemmin hän syrjäytti lyömättömältä vaikuttaneen länsimielisen Mihail Saakašvilin.

Vuonna 2013 Ivanishvili erosi pääministerin paikalta ja vetäytyi palatsiinsa. Monet uskovat hänen silti johtavan taustalla yhä Georgian politiikkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat