Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trumpin kiistelty kampanjapäällikkö sai syytteen toimittajan pahoinpitelystä

Käytöksellään huomiota herättänyt kampanjapäällikkö Corey Lewandowski kävi kiinni naistoimittajaan vaalitilaisuudessa.

Ulkomaat
 
JOE SKIPPER / Reuters
Kampanjapäälikkö Corey Lewandowski (vas.) seisoi republikaanipuolueen presidenttiehdokkuutta tavoittelevan Donald Trumpin vieressä lehdistötilaisuudessa Palm Beachissä Floridassa maaliskuussa.
Kampanjapäälikkö Corey Lewandowski (vas.) seisoi republikaanipuolueen presidenttiehdokkuutta tavoittelevan Donald Trumpin vieressä lehdistötilaisuudessa Palm Beachissä Floridassa maaliskuussa. Kuva: JOE SKIPPER / Reuters

Presidenttiehdokas Donald Trumpin kampanjapäällikkö pidätettiin tiistaina Yhdysvalloissa Floridassa ja häntä vastaan nostettiin syyte pahoinpitelystä, uutistoimisto Reuters kertoi.

Kampanjapäällikkö Corey Lewandowski, 42, on vaalitilaisuuksissa herättänyt huomiota käytöksellään. Lewandowski on kiivaillut etenkin vaalikampanjaa raportoivia toimittajia kohtaan.

Floridassa nostettu syyte koskee maaliskuun 8. päivän vaalitilaisuutta. Syyteen mukaan Lewandowski tarttui toimittaja Michelle Fieldsiä kovakouraisesti kädestä ja aiheutti tälle mustelmia. Fields työskenteli konservatiiviselle Breitbart-uutissivustolle.

Republikaanien ehdokaskisaa johtava Trump kommentoi tiistaina, että hänen alaisensa on ”täysin syytön”.

”Hän tulee vastaamaan olevansa syytön ja odottaa innokkaasti päiväänsä oikeudessa”, Trump sanoi lausunnossaan.

Lewandowski kutsui aiemmin Twitterissä toimittaja Fieldsiä ”huomionkalastelijaksi”.

Trumpin kampanjaa ovat leimanneet poikkeukselliset käsirysyt useissa vaalitilaisuuksissa. Kannattajat ja protestoijat ovat ottaneet fyysisesti yhteen turvamiesten ja kampanjahenkilökunnan kanssa.

Lewandowski on kampanjapäällikölle epätavallisesti usein ollut mukana väkijoukossa. Jo ennen Fieldsin tapausta Lewandowski on tilaisuuksissa töninyt toimittajia sivummalle ikään kuin hän toimisi henkivartijana, kertoi The Politico -lehti.

Lehden haastattelemien toimittajien mukaan Lewandowski on myös tehnyt sopimattomia seksuaalisia vihjailuita naispuolisille toimittajille. Lewandowski kiisti väitteet vastauksessaan The Politicolle.

Floridassa nostettu syyte perustuu lakiin lievästä pahoinpitelystä, jollaiseksi katsotaan koskettaminen tai lyöminen vastoin toisen henkilön tahtoa. Yleensä tästä rikoksesta seuraa sakkoja, mutta lain mukaan ankarin rangaistus on vuosi vankeutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat