Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tietoturva paljastui haavoittuvaksi

Applen puhelimen salauksen murtaminen olikin melko helppoa, vaikka toteutustavasta ei ole varmaa tietoa, kirjoittaa Esa Mäkinen kommentissaan.

Ulkomaat
 
Esa Mäkinen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n kehityspäällikkö. Twitter @esamakinen.

FBI onnistui murtamaan iPhonen suojauksen ilman Applen apua. Moni kysyy nyt: voiko myös minun puhelimeni salauksen murtaa?

Murron tavasta ei ole mitään varmaa tietoa. FBI tai murtoavun tarjoajaksi veikkailtu israelilainen Cellbrite-yritys eivät sitä paljasta.

Arvailla kuitenkin voi. Todennököisesti salakirjoitusta ei murrettu – se on äärimmäisen vaikeaa. Todennäköisesti yritys vain tunsi jonkin ohjelmointivirheen iPhonen käyttöjärjestelmässä ja pystyi sen avulla arvaamaan pääsykoodin.

Esimerkiksi niin, että puhelimen koko sisältö kopioitiin tehokkaan tietokoneen muistiin ja kone yritti arvata pääsykoodia. Tietokoneen muistiin kopioitu puhelin ei häviä, vaan siitä voi aina tehdä uuden kopion.

Valtioiden tiedustelupalvelut ostavat yrityksiltä juuri tällaisia haavoittuvuuksia ja niihin perustuvia palveluita. Applen viat ovat kalleimpia, mutta niitäkin myydään. Mitään uutta ja ihmeellistä tässä asiassa ei ole: puhelimet eivät ole täydellisen tietoturvallisia, eivätkä ne koskaan ole olleet sitä.

Tavallisten ihmisten puhelimet söpöine viesteineen ja lapsikuvineen ovat todennäköisesti turvassa. Ne eivät kiinnosta riittävästi, jotta niitä haluttaisiin murtaa. Sen sijaan poliitikoiden ja yritysjohtajien on oltava huolissaan. Jos puhelin todella halutaan murtaa, se on mahdollista.

Ja se on tämän oikeusjutun opetus ja samalla näpäytys FBI:ltä Applelle. Edes teidän puhelimenne eivät ole turvallisia, vaikka niin väittäisitte.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat