Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump pyörsi lupauksensa – ei tue presidentiksi ketään muuta republikaania

Mielipiteen muuttuminen johtunee välien tulehtumisesta kilpakumppani Ted Cruzin kanssa.

Ulkomaat
 
BEN BREWER / REUTERS
Donald Trump puhui uutiskanava CNN:n järjestämässä tapahtumassa Milwaukeessa Wisconsinin osavaltiossa tiistaina.
Donald Trump puhui uutiskanava CNN:n järjestämässä tapahtumassa Milwaukeessa Wisconsinin osavaltiossa tiistaina. Kuva: BEN BREWER / REUTERS

Yhdysvaltain presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Donald Trump ei enää sitoudu tukemaan republikaanipuolueen ehdokasta, jos se ei lopulta ole hän itse.

Trump kertoi asiasta uutiskanava CNN:n haastattelussa, kun häneltä kysyttiin sitä suoraan. Perusteena hän mainitsi ”epäreilun” kohtelun puoluejohdon ja -eliitin suunnalta.

Viime syyskuussa Trump allekirjoitti muiden kisaan lähteneiden republikaanien tavoin lupauksen, jonka mukaan hän ei pyri presidentiksi sitoutumattomana tai minkään muun puolueen ehdokkaana, ellei tule valituksi republikaanien ehdokkaaksi.

”En voi kuvitella olosuhteita, joissa rikkoisin lupaukseni”, hän sanoi tuolloin.

Republikaanien johto painosti Trumpia lupaukseen, koska kauhukuvana oli liikemiesmiljardöörin lähteminen sitoutumattomaksi ehdokkaaksi, jollaisena hän veisi varmasti enemmän ääniä republikaanien kuin demokraattien ehdokkaalta.

Trumpin mielipiteen muuttuminen johtunee välien tulehtumisesta merkittävimmän kilpakumppanin Ted Cruzin kanssa.

”En halua hänen tukeaan. Haluan kansan tuen”, Trump sanoi CNN:lle.

Trump johtaa republikaanien esivaalikamppailua selvästi. Jos Cruz häviää, hänkään ei taida tukea Trumpia, vaikka ei sanonut asiaa yhtä suoraan.

”Minulla ei ole tapana tukea ketään, joka hyökkää vaimoani ja perhettäni kohtaan”, Cruz vastasi CNN:n kysymykseen lupauksen kunnioittamisesta.

”Mielestäni Donald Trumpin nimeäminen ehdokkaaksi olisi täystuho. Luulen, että se luovuttaisi vaalien voiton [demokraattien] Hillary Clintonille.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat