Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rekka törmäsi kameliin Länsi-Ruotsissa – ”Tiellä oli outoja sarvettomia ja kyttyräselkäisiä hirviä”

Rekkakuski luuli sirkuksesta karannutta kamelilaumaa ensin hirviksi.

Ulkomaat
 
Mika Ranta / HS
Dromedaari kuvattuna luontaisessa ympäristössään Libyassa.
Dromedaari kuvattuna luontaisessa ympäristössään Libyassa. Kuva: Mika Ranta / HS

Rekkakuskia kohtasi epätodellinen näky tiellä Länsi-Ruotsissa varhain tiistaina, kun tiellä oli yht’äkkiä viiden kamelin lauma. Kuljettaja kertoo ensin luulleensa eläimiä hirviksi.

”Tiellä oli outoja sarvettomia ja kyttyräselkäisiä hirviä”, kuljettaja kertoi paikallisradiokanava P4 Sjuhäradin haastattelussa ajatelleensa juuri ennen onnettomuutta.

Tapauksesta uutisoineen Göteborgs-Posten -lehden mukaan onnettomuus tapahtui tiellä 46 Ulricehamnin ja Timmelen välillä Jönköpingistä länteen.

Rekka-auto osui jarrutuksen jälkeen vain yhtä kameleista päähän.

”Kuljettaja on sokissa. Kuka nyt odottaisi törmäävänsä dromedaariin tiellä”, poliisin tiedottaja Christer Fuxborg sanoi uutistoimisto TT:lle Göteborgs-Postenin mukaan.

Tutkimuksissa on selvinnyt, että tielle eksyneet kaksi kaksikyttyräistä kamelia ja kolme dromedaaria olivat karanneet kiertävästä sirkuksesta.

”Saavuimme uuteen paikkaan maanantai-iltana ja päästimme dromedaarit ja kamelit rakentamaamme aitaukseen laitumelle. Yön aikana ne olivat onnistuneet pakenemaan, mutta emme vielä tiedä miten”, sirkuksen kiertuevastaava Helena Schicht sanoi Göteborgs-Postenille.

Schichtin mukaan onnettomuudessa oli onnea matkassa.

”Onneksi ei käynyt pahemmin, sillä tilanne olisi voinut päätyä katastrofiin”, Schicht sanoi.

Loukkaantuneelta eläimeltä tuli verta suusta, mutta sen uskotaan selviävän. Paikalle kutsutun eläinlääkärin kerrotaan puhdistaneen dromedaarin haavat ja antaneen eläimelle kipulääkettä. Sen jälkeen sirkuksen väki kokosi eläimet kokoon ja toimitti takaisin aitaukseen. Tiistain esityksen ajaksi Ulricehamnissa niille annettiin vapaailta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat