Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sateenkaarilippu saa oman postimerkin Ruotsissa

Ruotsin postin tietojen mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun moniarvoisuutta kuvaava lippu painetaan postimerkiksi.

Ulkomaat
 
PostNord
Ruotsin posti julkaisi kuvan sateenkaarilippua kuvaavasta postimerkistä.
Ruotsin posti julkaisi kuvan sateenkaarilippua kuvaavasta postimerkistä. Kuva: PostNord

Tukholma

Moniarvoisuutta kuvaava, muun muassa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tunnuksena tunnettu sateenkaarilippu saa oman postimerkkinsä Ruotsissa. Ruotsin postitoiminnasta vastaavan PostNordin mukaan merkillä halutaan kuvata nykypäivän Ruotsia, jossa moniarvoisuus on itsestäänselvyys.

”Julkaisemalla Pride-lippua kuvaaman postimerkin haluamme pitää esillä kaikkien ihmisten yhtäläistä arvoa ja ihmisten yksilöllisten ominaisuuksien ja erilaisuuden voimaa”, sanoo PostNord Ruotsin viestintävastaava Per Ljungberg tiedotteessa.

Hänen tietojensa mukaansa sateenkaarilippua ei ole koskaan aiemmin kuvattu postimerkissä.

”Siksi tuntuu erityisen hauskalta, että nyt pridelipulla voi lähettää fyysisiä rakkaudenosoituksia kaikkialle maailmaan”, Ljungberg sanoo.

Ruotsin posti saa vuosittain satoja ehdotuksia postimerkiksi, joista noin 15 toteutetaan. Nyt toteutettavan ehdotuksen postimerkkilautakunnalle lähetti ja muotoili taiteilija Lisa Rydell.

Tänä vuonna julkaistavien postimerkkien joukossa on myös muun muassa kuningasperhettä kuvaava postimerkki kuningas Kaarle XVI Kustaan 70-vuotispäivän kunniaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat