Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etelä-Korea: Ammumme alas pohjoiskorealaiset lennokit

Aiemmin Pohjois-Korean lennokit ovat muistuttaneet lähinnä leluja.

Ulkomaat
 
Reuters
Pohjois-Korea esitteli sotilaslennokkejaan viime lokakuussa maan pääkaupungissa Pjongjangissa.
Pohjois-Korea esitteli sotilaslennokkejaan viime lokakuussa maan pääkaupungissa Pjongjangissa. Kuva: Reuters

Ydin- ja ohjuskokeiden lisäksi Pohjois-Korea on aktivoitunut sotilaallisesti nyt myös sotilaslennokeilla, joiden tarkoituksena on mahdollisesti vakoilla Etelä-Koreaa.

Etelä-Korean puolustusministeriön mukaan lennokit tullaan tuhoamaan joko ampumalla maasta käsin tai helikoptereilla, jos ne lentävät Etelä-Korean ilmatilaan, kertoi NK-News-verkkolehti.

Eteläkorealaisen lehden mukaan Pohjois-Korean lennokkeja on nähty nousevan päivässä 7–8 kertaa. Etelä-Korean puolustusministeriö ei kommentoinut lehtitietoa lentojen määrästä muutoin kuin toteamalla, että ”tällaisia toimia esiintyy parhaillaan”.

”Olemme pitäneet silmällä Pohjois-Korean jatkuvaa miehittämättömien lennokkien toimintaa”, ministeriön edustaja Moon Sang-gyun totesi tiedotusvälineille Soulissa.

NK-News-lehden haastatteleman eteläkorealaisen asiantuntijan mukaan suunnitelmat lennokkien tuhoamisesta ovat tärkeitä Etelä-Korean kansalliselle turvallisuudelle.

”Pahimmassa tapauksessa miehittämättömät lennokit voidaan varustaa biologisilla aseilla. Pieniä lennokkeja on vaikea havaita ja niiden kulkua on hankala ennustaa, joten niiden alasampuminen mahdollisimman nopeasti on tarpeellista”, totesi tuhoja ennaltaehkäisevän keskuksen johtaja Kim Tae-hoon.

Parisen kuukautta sitten pohjoiskorealainen miehittämätön lennokki lensi Etelä-Korean ilmatilaan. Etelä-Korea tulitti lennokkia konekiväärillä, jonka jälkeen se palasi Pohjois-Koreaan.

Myös kaksi vuotta sitten Etelä-Koreasta löytyi viikon aikana kaksi epäiltyä pohjoiskorealaista tiedustelulennokkia. Siipiväliltään kahden metrin mittainen lennokki oli vanhanaikainen ja muistutti lähinnä lelua, tiedotti Etelä-Korean puolustusministeriö.

Lennokki oli varustettu heikolla kameralla. Se oli ottanut ilmakuvia muun muassa Souliin johtavasta valtatiestä ja Etelä-Korean presidentin asunnosta. Mukana ei ollut laitteistoa, jolla kuvia olisi voinut lähettää eteenpäin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat