Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kahdelle elinkautinen tuomio terrorismirikoksista Ruotsissa

Ulkomaat
 

Tukholma

Svean hovioikeus Ruotsissa tuomitsi keskiviikkona kaksi göteborgilaismiestä elinkautiseen vankeuteen Syyriassa tehdyistä terrorismirikoksista. Tuomio vahvisti Göteborgin käräjäoikeuden joulukuussa antaman tuomion.

Kyseisten rikoksien katsotaan tapahtuneen Syyrian Aleppon lähettyvillä vuonna 2013. Pääasiallisena todisteena tapauksessa oli videokatkelma, joissa ryhmä osin naamioituneita ihmisiä tappaa kaksi miestä leikkaamalla näiden kurkut auki.

Syyttäjän mukaan videosta tehdyt analyysit osoittavat, että molemmat nyt tuomitut miehet näkyvät kuvissa. He ovat itse kiistäneet syyllisyytensä. Miehet ovat 30- ja 32-vuotiaita.

Oikeustapaus on herättänyt Ruotsissa suurta huomiota yhtäältä raa’an tekotavan vuoksi ja toisaalta siksi, että vain harva terrorismirikos on Ruotsissa toistaiseksi edennyt oikeuteen saakka. Tuomio on ensimmäinen varsinaisesta terroriteosta annettu Ruotsissa.

”Tämä filmi on pahinta, mitä olen nähnyt syyttäjänvuosinani”, syyttäjä Agneta Hilding kirjoitti tiedotteessa keskiviikkona.

Oikeus katsoi, että tekojen tarkoitus oli aiheuttaa pelkoa niiden keskuudessa, joiden ajatusmaailma ei ole samanlainen kuin tekijöiden. Terrorismirikokseksi rikos voidaan sen mukaan katsoa sen vakavuuden vuoksi ja koska teoilla on aiheutettu vakavaa haittaa kyseiselle valtiolle eli Syyrialle.

Tuomittujen lisäksi neljä muuta miestä on pidätetty poissaolevina saman tapauksen takia.

Hilding sanoo uutistoimisto TT:lle, että heidän epäillään kuolleen, mutta tästä ei ole varmuutta.

Tuomittujen asianajajat kertovat uutistoimistolle harkitsevansa tuomiosta valittamista korkeimpaan oikeuteen.

Ruotsissa terrorismilainsäädäntö on kiristymässä tänä keväänä, ja vastaisuudessa yhä useammista teoista voidaan rangaista.

Huhtikuun alusta alkaen myös terrorismikoulutukseen osallistuminen ja terrorismitarkoituksessa matkustaminen ovat rangaistavia rikoksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat