Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siirtolaisten määrä Kreikassa nousi paljon huolimatta Turkki-sopimuksesta

Kreikkaan saapuvien siirtolaisten ja pakolaisten määrä nousi keskiviikkona jälleen äkisti

Ulkomaat
 
ALKIS KONSTANTINIDIS / Reuters
pakolaisten telttakylä piraeuksen satamassa Kreikassa.
pakolaisten telttakylä piraeuksen satamassa Kreikassa. Kuva: ALKIS KONSTANTINIDIS / Reuters

Kreikkaan saapuvien siirtolaisten ja pakolaisten määrä nousi keskiviikkona jälleen äkisti, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kreikan viranomaiset rekisteröivät tiistain ja keskiviikon välillä 766 uutta tulijaa. Edellisenä päivänä tulijoita oli ollut 192. Suurin osa ihmisistä saapui Egeanmeren ylitse Lesboksen saarelle.

Italiassa tulijoita oli vielä enemmän. Viranomaiset ilmoittivat pelastaneensa 1 350 ihmistä pienistä veneistä Välimerellä. Useimmat heistä olivat lähtöisin Afrikasta.

Euroopan komissio sanoi aiemmin meriteitse Kreikkaan pyrkivien siirtolaismäärien vähentyneen selvästi viime viikolla. Viikon aikana Kreikkaan saapui vain 1 000 ihmistä, kun edellisinä kuukausina siirtolaisia saapui keskimäärin noin 2 000 päivässä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan ei ole selvää, miksi tulijoiden määrä laski. Egeanmerellä on kuitenkin ollut huono sää ja kovaa tuulta, mikä on tehnyt venematkasta vielä tavallistakin vaarallisempaa.

Euroopan unioni ja Turkki sopivat äskettäin, että Kreikkaan saapuvia siirtolaisia aletaan palauttaa Turkkiin. Palautusten on määrä alkaa 4. huhtikuuta.

Yli 51 000 siirtolaista on yhä jumissa Kreikassa rajojen sulkeuduttua Balkanilla. Heidän joukossaan on esimerkiksi syyrialaisia, afganistanilaisia, irakilaisia ja muita konfliktialueilta paenneita.

Ateenan lähellä sijaitsevassa Piraeuksen satamassa on lähes 6 000 ihmistä, jotka ovat saapuneet sinne Kreikan saarten kautta. Osa heistä yöpyy matkustajalauttojen odotushalleissa, mutta monet nukkuvat ulkosalla teltoissa ja taivaan alla.

Vessaolot ovat alkeelliset, ja siirtolaisten joukossa on puhjennut tappeluita esimerkiksi ruo’an jakelusta. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch kuvasi olosuhteita satamassa ”kammottaviksi”. Sen mukaan tilanne vastaa humanitääristä kriisiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat