Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Karkailevasta Kummitus-leijonasta päänvaivaa eläintarhalle – ensimmäinen pakomatka maksoi 30 eläimen hengen

Eteläafrikkalaisesta kansallispuistosta toista kertaa karkumatkalla oleva leijona aiottiin ensin päästää päiviltä.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Gabriella Venter / SANParks
Sylvester-niminen leijona kuvattuna Karoon kansallispuistossa heinäkuussa 2015, sen jälkeen kun se oli löydetty ensimmäisen karkumatkan jälkeen.
Sylvester-niminen leijona kuvattuna Karoon kansallispuistossa heinäkuussa 2015, sen jälkeen kun se oli löydetty ensimmäisen karkumatkan jälkeen. Kuva: Gabriella Venter / SANParks

Kaksi kertaa kansallispuistosta karannut ja karjaa tappanut ongelmaleijona nimeltään Sylvester saatetaan sittenkin jättää henkiin. Alun perin Etelä-Afrikan luonnonvaraviranomaiset aikoivat päästää eläimen päiviltä, kunhan se saadaan kiinni. Keskiviikkona he ilmoittivat, että eläin tapetaan vain, jos sen aiheuttamat vahingot ovat suuret ja myös ihmisille koituu siitä vaaraa.

Kolmevuotiasta leijonaa on yritetty jäljittää sen jälkeen, kun se livahti sunnuntaina Karoo-kansallispuiston aidan alitse vapauteen, kun sade oli tehnyt kuopan maahan.

Eteä-Afrikan kansallispuiston viranomaiset olivat ilmoittaneet, että leijona surmataan, mikä herätti kauhua eläinsuojelijoissa.

Päätös leijonan kohtalosta tehdään kuitenkin vasta, kun eläin on saatu turvallisesti kiinni. Surmaamisen vaihtoehtoina voi viranomaisten mukaan olla esimerkiksi eläimen siirto toiseen kansallispuistoon tai tarkempi aitaaminen.

Edellisellä kolmen viikon ja satojen kilometrien karkureissullaan viime vuonna Sylvester tappoi 28 lammasta, lehmän ja antiloopin.

Sylvester tainnutettiin lopulta helikopterista ammutulla nuolella. Metsästykselle koitui hintaa yli 47 000 euroa. Sunnuntaina leijona karkasi uudelleen.

The Guardian-lehden mukaan leijonalle oli annettu lempinimeksi Spook eli kummitus. Puiston tiedottaja Fayroush Ludick sanoi aiemmin AP:lle, että leijonasta oli tullut ”ongelmaeläin”, joka voisi aiheuttaa vaaraa ihmisille.

Tähän mennessä sen on raportoitu tappaneen ainakin yhden lehmän yksityisellä tilalla.

Viranomaiset kehottivat paikallisia varovaisuuteen ja varoittivat heitä lähestymästä Sylvesteria.

Leijonia tuotiin taas vuonna 2010 Karoon kansallispuistoon, joka sijaitsee Western Capen maakunnassa. Niitä ei ollut ollut siellä lähes 170 vuoteen.

Viimeinen villi leijona ammuttiin alueella vuonna 1842.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat