Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Microsoftin epäonninen tekoälykokeilu teki paluun: uhosi poliisille ja kertoi polttavansa pilveä

Ulkomaat
 
Twitter
Keskustelurobotti Tay on aiemmin puolustanut meksikolaisten kansanmurhaa.
Keskustelurobotti Tay on aiemmin puolustanut meksikolaisten kansanmurhaa. Kuva: Twitter

Microsoftin epäonninen keskustelurobottikokeilu jatkuu epäonnisena. Tayksi ristitty Twitterissä toiminut ”botti” opetettiin puhumaan ruokottomuuksia heti sen aloitettua viikko sitten, ja Microsoft joutui sulkemaan sen.

Microsoft pyysi anteeksi bottinsa käytöstä pitkäperjantaina.

Keskiviikkona Tay heräsi hetkeksi henkiin – rupatellakseen jälleen kummia. Tällä kertaa Tay ei kehunut Hitleriä, mutta kertoi polttavansa pilveä poliisin edessä.

Asiasta kertoneen TechCrunchin mukaan Tay lähetti noin kymmenen minuutin aikana jopa seitsemän Twitter-viestiä sekunnissa. Sitten sen viestit asetettiin suojattuun tilaan, jossa ne eivät näy kaikille.

Asiaa selvitelleen tietoturvabloggaaja Russell Thomasin mukaan on mahdollista, että Tayn tili hakkeroitiin. Siihen viittaa myös tilin viimeisin twiitti, joka sisälsi kuvan binääriluvuista.

Tay oli suunnattu 18–24-vuotiaille sosiaalisen median käyttäjille. Se oli ohjelmoitu oppimaan muiden käyttäjien kanssa käymistään keskusteluista ja kehittämään ”persoonallisuuttaan” sen avulla.

Ominaisuuden johdosta internetin käyttäjät opettivat sen vaatimaan juutalaisten kaasuttamista, toivomaan feministien palavan helvetissä ja puolustamaan meksikolaisten kansanmurhaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat