Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA tuhlasi 86 miljoonaa dollaria huumekaupan vastaiseen valvontalentokoneeseen – ei noussut kertaakaan ilmaan

Konetta oli tarkoitus käyttää huumekaupan vastaiseen kamppailuun Afganistanissa, mutta muutos- ja korjaustyöt venyivät seitsemän vuotta.

Ulkomaat
 

Yhdysvaltojen huumepoliisi DEA on tuhlannut kymmeniä miljoonia dollareita valvontalentokoneeseen, joka ei ole koskaan tehnyt yhtään lentoa ja lojuu käyttämättömänä Yhdysvaltojen itärannikolla Delawaressa.

DEA hankki vuonna 2008 ranskalaisvalmisteisen ATR 42-500 -koneen, jota oli tarkoitus käyttää huumekaupan vastaiseen kamppailuun Afganistanissa. Koneen hinnaksi arvioitiin tuolloin muutostyöt mukaan lukien kaikkiaan 22 miljoonaa dollaria eli noin 19,4 miljoonaa euroa. Koneen piti olla valmis käyttöön joulukuussa 2012.

Toisin kuitenkin kävi, Yhdysvaltain oikeusministeriön tarkastusraportti moittii. Koneeseen on tähän mennessä tuhlattu 86 miljoonaa dollaria eli noin 76 miljoonaa euroa. Se on lähes neljä kertaa niin paljon kuin alun perin suunniteltiin.

”Saimme selville, että yli seitsemän vuotta koneen oston jälkeen se on edelleen käyttämätön, lepää telineillä ja ei ole itseasiassa koskaan lentänyt Afganistanissa”, keskiviikkona julkaistu, oikeusministeriön alaisuudessa toimivan ylitarkastajan viraston tekemä raportti sanoo.

Konetta oli tarkoitus käyttää DEA:n huumeidenvastaiseen Global Discovery -ohjelmaan. Koneen muutostyöt ja niitä seuranneet korjaukset johtivat kuitenkin viivytyksiin.

Koneelle muun muassa jouduttiin rakentamaan Kabulin lentokentälle erityinen, 1,9 miljoonaa dollaria maksanut halli.

Kone tulee tuskin koskaan käyttämään hallia, koska DEA lopetti lentotoimintansa Afganistanissa heinäkuussa 2015.

DEA ilmeisesti suunnittelee käyttävänsä konetta Karibialla sekä Keski- ja Etelä-Amerikassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat