Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Libyan sovintohallitus saapui Tripoliin – sai käskyn poistua tai antautua

Tuntemattomat hyökkääjät sulkivat Tripolin-hallinnon tukijana tunnetun tv-kanavan.

Ulkomaat
 
HANI AMARA / REUTERS
Libyan sovintohallitusta johtava Fayez al-Sarraj tervehti ihmisiä satamassa saavuttuaan Tripoliin keskiviikkona.
Libyan sovintohallitusta johtava Fayez al-Sarraj tervehti ihmisiä satamassa saavuttuaan Tripoliin keskiviikkona. Kuva: HANI AMARA / REUTERS

Libyan uuden sovintohallituksen ministereitä matkusti keskiviikkona pääkaupunki Tripoliin alkaakseen johtaa maata. Pääministeriksi nimetyn Fayez al-Sarrajin johtama ryhmä saapui laivalla Tunisiasta.

Sovintohallituksella on YK:n, EU:n ja Yhdysvaltojen tuki, mutta Tripolia hallinnoivat joukot vaativat sitä poistumaan. Kaupungissa puhkesi väkivaltaisuuksia sovintohallituksen kannattajien ja vastustajien välillä. Tuntemattomat hyökkääjät sulkivat Tripolin-hallinnon tukijana tunnetun tv-kanavan, kertoivat uutistoimistot.

”Laittomasti ja salaa saapuneiden pitää antautua tai kääntyä takaisin”, Tripolin-hallintoa johtava Khalifa Ghweil sanoi tv-puheessaan AFP:n mukaan.

YK:n välityksellä muodostettu sovintohallitus on yritys lopettaa sekasorto, johon Libya on ajautunut kansannousun kaadettua diktaattori Muammar Gaddafin hallinnon vuonna 2011.

Libya on ollut jakautunut kahtia kesästä 2014 lähtien. Tripolissa on pitänyt valtaa kapinahallitus, maan itäosassa puolestaan vaaleilla valittu hallitus. Osapuolia ovat tukeneet hajanaiset mutta vaikutusvaltaiset asejoukot. Kaaoksen myötä äärijärjestö Isis on onnistunut valtaamaan laajan alueen Libyan pitkän rannikon keskivaiheilta.

Länsimaiden mukaan sovintohallitus on Libyan ainoa laillinen edustaja. Sen tiedettiin kohtaavan vastarintaa, mutta kummankin aiemman hallinnon riveissä tiedetään olevan myös kannattajia. Pääministeriksi nimetty al-Sarraj toivoo nyt, että kannattajia on riittävästi.

”Tavoittelemme koko Libyan kattavaa tulitaukoa, kansallista sovintoa ja paenneiden ihmisten paluuta koteihinsa. Aiomme myös vastustaa Isisiä”, al-Sarraj sanoi Reutersin mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat