Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ex-vaimoksi väitetty kertoo Isisin johtajasta Expressenille: Hän rakasti lapsia, minä en rakastanut häntä

Saja al-Dulaimi, 28, kertoo karanneensa Abu Bakr al-Bagdadin luota vain kolmen kuukauden avioliiton jälkeen ja synnyttäneensä tälle jälkikäteen tyttären.

Ulkomaat
 
Reuters
Kuvankaappaus videolta, jolla tiettävästi puhuu Isisin johtaja Abu Bakr al-Bagdadi. Video on kuvattu Mosulissa Pohjois-Irakissa heinäkuussa 2014 Isisin vallattua kaupungin.
Kuvankaappaus videolta, jolla tiettävästi puhuu Isisin johtaja Abu Bakr al-Bagdadi. Video on kuvattu Mosulissa Pohjois-Irakissa heinäkuussa 2014 Isisin vallattua kaupungin. Kuva: Reuters

Jihadistijärjestö Isisin johtaja Abu Bakr al-Bagdadi oli perhepiirissä arvoituksellinen ja hiljainen mies, kertoo hänen ex-vaimonaan pidetty nainen ruotsalaislehti Expressenille.

Expressen tapasi Saja al-Dulaimin, 28, salaisessa paikassa Syyrian ja Libanonin rajan tuntumassa. Haastattelussa al-Dulaimi kertoo elämästä maailman jahdatuimman terroristin kanssa – joskaan al-Bagdadi ei ollut sitä lyhyen avioliiton aikana vuonna 2008, jolloin Yhdysvallat vielä miehitti Irakia.

”En huomannut, että hän olisi ollut mitenkään aktiivinen vastarintaliikkeessä. Hän oli tavallinen perheenisä. On arvoitus, miten hänestä saattoi tulla maailman vaarallisimman terroristijärjestön emiiri”, al-Dulaimi sanoo Expressenille.

”Hän ei kertonut paljon taustoistaan. – – Tapasimme vain illallisen merkeissä. Hän vietti päivät yliopistolla, jossa opetti uskontoa ja shariaa. Joskus hän katosi muutamaksi päiväksi sanoen, että kävi tapaamassa veljeään.”

Al-Dulaimin kertomukseen kannattaa suhtautua varauksella. Irakin tietojen mukaan hän ei ole ollut naimisissa al-Bagdadin vaan erään toisen terroristin kanssa. Libanon kuitenkin sanoo, että al-Dulaimin lapsi on dna-testien mukaan al-Bagdadin. Nykyiseltä terroristijohtajlta otettiin tiettävästi dna-näyte, kun hän oli Yhdysvaltojen vankina Irakissa.

Al-Dulaimi kertoo kasvaneensa yläluokkaisessa ja konservatiivisessa perheessä Bagdadissa. Kertomuksen mukaan al-Bagdadi oli hänen elämänsä toinen aviomies. Ensimmäinen kuoli taistelussa Yhdysvaltojen joukkoja vastaan.

Leskeksi ja kaksospoikien yksinhuoltajaksi jäätyään al-Dulaimi kertoo olleensa hukassa ja tarvinneensa tukea. Hänen vanhempansa ja sisaruksensa olivat muuttaneet Syyriaan. Al-Bagdadi sattui etsimään leskeä vaimoksi.

”Hän rakasti lapsia. Hän oli heidän esikuvansa. Sillä tavalla hän oli hieno ihminen, mutta oma suhteeni häneen oli pinnallinen”, al-Dulaimi kertoo Expressenille.

”Oli rankkaa asua samassa asunnossa niin monen ihmisen kanssa. Hän, minä, minun lapseni ja hänen ensimmäinen vaimonsa lastensa kanssa.”

Al-Dulaimi kertoo paenneensa al-Bagdadin luota kolmen kuukauden jälkeen ja muuttaneensa kuolleen miehensä perheen luo Bagdadiin. Lyhyestä liitosta syntyi kuitenkin jälkikäteen tytär.

”Viimeisin puhelumme oli vuonna 2009. Hän kysyi, haluaisinko palata, mutta olin tehnyt päätökseni”, al-Dulaimi sanoo Expressenille.

”Se ei johtunut mistään, mitä hän olisi tehnyt. En vain viihtynyt. Tilanne oli epäreilu hänen ensimmäiselle vaimolleen, joka tuli hyvin surulliseksi. Siksi lähdin.”

Expressenin suoraan kysymykseen tunteista al-Dulaimi vastaa:

”Ei, en ollut rakastunut häneen. En rakastanut häntä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat