Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pommi räjäytettiin Turkin kurdikaupungissa – seitsemän poliisia kuollut

Poliisin erikoisjoukkoja kuljettavassa pikkubussissa räjäytettiin autopommi.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
Reuters
Autopommihyökkäys kohdistui pikkubussiin, jonka kyydissä oli poliisin erikoisjoukkoja. Rikostutkijat eristivät alueen torstaina Diyarbakirissa.
Autopommihyökkäys kohdistui pikkubussiin, jonka kyydissä oli poliisin erikoisjoukkoja. Rikostutkijat eristivät alueen torstaina Diyarbakirissa. Kuva: Reuters

Seitsemän poliisia on kuollut ja ainakin 27 ihmistä loukkaantunut iskussa poliisin erikoisjoukkoja kuljettaneeseen pikkubussiin Diyarbakirin kaupungissa Kaakkois-Turkin kurdialueella. Voimakas pommi räjäytettiin iltapäivällä torstaina.

Loukkaantuneista 14 on siviilejä ja 13 poliiseja.

Diyarbakir on Turkin kurdienemmistöisen alueen keskuskaupunki, jossa on ollut viime kuukausina levotonta. Mikään ryhmä ei heti ilmoittautunut hyökkäyksen tekijäksi.

Turkin pääministerin Ahmet Davutoglun oli määrä tehdä Diyarbakiriin harvinainen vierailu perjantaina.

Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n ja Turkin hallituksen tulitauko päättyi viime heinäkuussa. Sen jälkeen Turkissa on tehty useita suuria pommi-iskuja. Osaan iskuista on ilmoittautunut tekijäksi Turkin hallintoa vastustavia kurdiryhmiä.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi viime viikolla, että viime kesästä alkaen hallituksen joukkojen ja PKK:n välisissä taisteluissa on kuollut 5 359 PKK:n jäsentä ja 355 turvallisuusjoukkojen edustajaa.

Turkin kurdialueille on myös asetettu useita ulkonaliikkumiskieltoja.

Myös terroristijärjestö Isis on tehnyt hyökkäyksiä Turkin kaupungeissa. Turkki sotii Isisiä vastaan, joka pitää hallussaan osia Syyriasta ja Irakista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat