Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sureva isä vetoaa Appleen: ”Avatkaa poikani iPhone”

Italialainen isä uhkaa kääntyä ulkopuolisten yritysten puoleen, jos Apple ei auta avaamaan kuolleen pojan puhelinta. Yhdysvalloissa FBI on luvannut avata jo toisenkin iPhonen.

Ulkomaat
 
Kristiina Lehto / Lehtikuva
Applen puhelimen salauksen avaamista pyytää nyt isä, joka haluaa saada haltuunsa kuolleen poikansa puhelimen kuvat.
Applen puhelimen salauksen avaamista pyytää nyt isä, joka haluaa saada haltuunsa kuolleen poikansa puhelimen kuvat. Kuva: Kristiina Lehto / Lehtikuva

Applen puhelinten tietoturva nousi jälleen julkisuuteen torstaina. Italialainen isä vetoaa yhtiöön saadakseen kuolleen poikansa iPhonen lukituksen murrettua, kertoo AFP. Isä haluaa saada valokuvat, joita poika on ottanut puhelimellaan.

”Älkää kieltäkö minulta muistoja pojastani”, pyytää italialaisisä Leonardo Fabbretti kirjeessä Applen Tim Cookille. Fabbretin poika kuoli syyskuussa luusyöpään ollessaan 13-vuotias.

Jos Apple ei toteuta miehen pyyntöä, mies uhkaa kääntyä saman yrityksen puoleen, joka hiljattain auttoi Yhdysvaltain liittovaltion poliisia (FBI) murtamaan rikollisen käyttämän iPhonen suojauksen. FBI vaati Applelta puhelimen suojauksen murtamista liittyen Kalifornian San Bernardinossa viime joulukuussa tapahtuneeseen joukkomurhaan. Yhtiö vastusti pyyntöä vedoten yksityisyyteen, ja FBI onnistui lopulta murtamaan suojauksen ulkopuolisen yrityksen avulla.

Fabbretti ei ole saanut poikansa puhelinta auki useista yrityksistä huolimatta.

”Poikani halusi, että minulla on pääsy puhelimeen. Hän lisäsi siihen sormenjälkeni”, hän kertoi AFP:lle. Fabbretin mukaan sormenjälkitunnistus ei kuitenkaan toimi, jos puhelin on sammutettu ja laitetaan uudestaan päälle.

Fabretti kirjoittaa kirjeessään, että Applen pitäisi harkita linjaansa käyttäjien yksityisyyden suhteen ja tarjota ratkaisuja poikkeuksellisiin tapauksiin, kuten omaansa.

Apple ei ole vielä vastannut kirjeeseen.

BBC uutisoi myös torstaina, että iPhonen salauksen murtanut FBI on ilmoittanut aikovansa avata toisenkin iPhonen – tällä kertaa murhajutussa.

Kahta teini-ikäistä epäillään pariskunnan tappamisesta Arkansasissa viime heinäkuussa, ja Arkansasin poliisi haluaa päästä käsiksi epäiltyjen puhelimeen ja iPodiin.

Jutun tuomari myönsi alkuviikosta lykkäystä jutun käsittelylle, jotta syyttäjät voivat pyytää apua FBI:ltä, joka on nyt siis suostunut auttamaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat