Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sekoilua kaapatussa egyptiläiskoneessa: Eräs suojeli pakastekanaa, toinen paljasti salaisen pankkitilinsä, kolmas otti kaverikuvan kaappaajan kanssa

Ulkomaat
 
YIANNIS KOURTOGLOU / REUTERS
Egyptairin lentokoneen tiistaina kaapannut egyptiläismies näytti voitonmerkkiä, kun häntä kuljetettiin pois oikeustalolta Larnakassa Kyproksella keskiviikkona. Koneen pakottaminen Kyprokselle liittyi saarella asuvaan miehen ex-vaimoon. Miestä on kuvailtu henkisesti epävakaaksi, eikä tapausta pidetä terrorismina.
Egyptairin lentokoneen tiistaina kaapannut egyptiläismies näytti voitonmerkkiä, kun häntä kuljetettiin pois oikeustalolta Larnakassa Kyproksella keskiviikkona. Koneen pakottaminen Kyprokselle liittyi saarella asuvaan miehen ex-vaimoon. Miestä on kuvailtu henkisesti epävakaaksi, eikä tapausta pidetä terrorismina. Kuva: YIANNIS KOURTOGLOU / REUTERS

Egyptiläinen kaappari poltteli rauhallisesti tupakkaa lentokoneen takaosassa, kun matkustajat pelkäsivät henkensä edestä – ja käyttäytyivät monin tavoin epäjohdonmukaisesti.

Tiistaina Kyproksella verettömästi päättyneen konekaappauksen vaiheista kertoo Britannian yleisradioyhtiölle BBC:lle yksi matkustajista, kirurgi Abd-Allah El Ashmawy, 31.

”Tiesin [kaappauksesta] 15 minuuttia nousun jälkeen. Miehistö pyysi meitä ojentamaan passimme. He sanoivat: ’Ei ole aikaa keskusteluille, antakaa ne nyt vain.’” El Ashmawy kertoo.

”Ajattelin, että ehkä kaikki menee hyvin ja laskeudumme Kairoon. Sitten katsoin karttanäkymää edessäni. Näin, että olemme keskellä merta kaukana kaikesta. Silloin vähän huolestuin.”

Koneen lähestyessä Kyprosta eräs matkustajista huomasi matkapuhelinverkon toimivan. Hän alkoi soittaa puheluita, joissa kertoi suureen ääneen konekaappauksesta. Muut matkustajat pelkäsivät, että se ärsyttäisi kaappaajaa.

”Eräs mies soitti vaimolleen ja kertoi salaisesta pankkitilistä, josta tämä ei tiennyt. Vaimo kyseli paljon yksityiskohtia”, El Ashmawy kertoo BBC:lle.

”Takanani istuva mies nukkui ja heräsi Kyproksella. Hänen ensimmäinen reaktionsa oli: ’Miksi Kyproksella? En halua jäädä jatkolennoltani.’”

Egyptin tiedotusvälineet uutisoivat kesken panttivankidraaman virheellisesti, että kaappaaja olisi eräs syytön matkustaja. Kun kone laskeutui, El Ashmawyn mukaan miehen vaimo soitti ja kysyi, miksi ihmeessä tämä kaappasi lentokoneen.

”Sitten oli vielä mies, joka oli onnistunut pitämään pakastekanan käsimatkatavaroissaan aina siihen asti, kunnes nousimme toiseen koneeseen palataksemme Egyptiin. Hän oli vihainen, kun vartijat tarkastivat laukkumme ja sanoivat: ’Et saa ottaa kanaa mukaan.’ – – Sitten mies sanoi arabiaksi: ’Sallitte siis koneeseen miehen räjähdevyössä, mutta minä en saa ottaa kanaani mukaan?’”

Täysin sulaneelle kanalle löytyi lopulta paikka lentokoneen keittiötilan jääkaapista.

Britti Ben Innes, 26, puolestaan otatti itsestään ’kaverikuvan’ kaappaajan kanssa, kun kaikki paitsi seitsemän matkustajaa ja miehistön jäsentä oli jo vapautettu Larnakan lentoasemalle. Innes on perustellut tekoaan halulla päästä kaappaajan lähituntumaan tarkastelemaan räjähdevyötä, joka osoittautui myöhemmin epäaidoksi.

Sanomalehti The Guardianin mukaan Innesin äiti piti poikansa kuvaustempausta ”tyhmänä”, ystävät puolestaan ”aivan hänelle tyypillisenä”.

Konekaappausta ei pidetä terrorismina. Egyptiläinen kaappaaja pakotti koneen Kyprokselle, koska hänen ex-vaimonsa asuu siellä.

Kaappaajaa on kuvailtu henkisesti epävakaaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat