Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Salaiset kammiot” Tutankhamonin haudassa eivät saaneet vieläkään varmistusta

Osa tutkijoista otaksuu, että faarao Tutankhamonin haudan takana saattaisi olla kuningatar Nefertitin muumio. Varmaa tietoa ei saatu vieläkään.

Ulkomaat
 
Mohamed Abd El Ghany / Reuter
Faarao Tutankhamonin hautakammio Luxorissa Egyptissä.
Faarao Tutankhamonin hautakammio Luxorissa Egyptissä. Kuva: Mohamed Abd El Ghany / Reuter

Faarao Tutankhamonin haudalla torstaina tehdyt tutkimukset eivät vieläkään tuoneet varmistusta salaisten lisähuoneiden löytymisestä, uutistoimisto AFP kertoo.

Torstain tutkimusten toivottiin varmistavan löydön, mutta Egyptin muinaismuistoministeri Khaled al-Anani sanoi perjantaina, että lisähuoneet vaativat vielä lisätutkimuksia.

Al-Ananin edeltäjä kertoi maaliskuussa, että Tutankhamonin haudan takana on ”90 prosentin todennäköisyydellä” kaksi lisähuonetta, joissa oli eloperäistä ainesta.

Joidenkin tutkijoiden mukaan se voisi viitata siihen, että salahuoneissa saattaa olla Tutankhamonin anopin, kuningatar Nefertitin muumio. 1300-luvulla eaa. elänyt Nefertiti oli vaikutusvaltainen hahmo miehensä Akhenatenin hovissa, mutta Nefertitin hautaa ei ole varmuudella löytynyt.

Jos lisähuoneesta löytyisi todisteita, Tutankhamonin hautakammion seinään voitaisiin porata pieni reikä, jonka kautta huoneeseen voisi ujuttaa pienen kameran.

Muinaismuistoministeri al-Anani kuitenkin sanoi perjantaina, että mitään varmaa lisähuoneista ei voi vielä sanoa. Lisää kokeita tehdään huhtikuun lopussa, ja tutkijat analysoivat tuloksia toukokuun alussa.

”On mahdollista, että siellä on kammio. Toivottavasti löydämme jotain... mutta tutkijana minun on oltava varovainen ennen kuin julistan mitään varmaksi”, al-Anani sanoi.

Lapsifaarao Tutankhamon kuoli yllättäen vain 19-vuotiaana vuonna 1324 eaa. ja hänet haudattiin pienehköön hautakammioon, joka luultavasti ei ollut hänelle tarkoitettu.

Brittiläinen arkeologi Howard Carter löysi Tutankhamonin haudan vuonna 1922.

Michael Sohn / Reuters
Nefertitin rintakuva Berliinin Neues Museumissa.
Nefertitin rintakuva Berliinin Neues Museumissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat