Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korruptioskandaali ravistelee Italian hallitusta – pääministeriä vaadittiin eroamaan

Ulkomaat
 
ALESSANDRO BIANCHI / Reuters
Italian pääministeri Matteo Renzi isännöi helmikuussa Euroopan komission kokousta pääkaupungissa Roomassa.
Italian pääministeri Matteo Renzi isännöi helmikuussa Euroopan komission kokousta pääkaupungissa Roomassa. Kuva: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters

Italian pääministeriä Matteo Renziä vaadittiin perjantaina eroamaan, kun hänen hallituksensa ministeri pakotettiin sivuun epäiltynä miesystävänsä liiketoimien edistämisestä.

Talousministeri Federica Guidi erosi torstaina sen jälkeen, kun hänen miesystävänsä Gianluca Gemellin kerrottiin olevan epäiltynä keskustaoikeistolaisen hallituksen voitelusta.

Gemellin insinööriyrityksen epäillään yrittäneen vaikuttaa hallitukseen, jotta insinööriyritys saisi urakoita ranskalaiselta öljy-yhtiö Totalilta.

Tutkinnan keskiössä on nauhoitus puhelusta, jolla talousministeri Guidi lupaa Gemellille, että Pohjois-Italiassa sijaitsevaa Tempa Rossan öljykenttää koskeva lisäbudjetti tullaan hyväksymään. ”Meidän pitäisi saada se senaattiin huomenna”, Guidi sanoo.

Syyttäjien mukaan Gemelli on pyrkinyt saamaan yrityksensä Tempa Rossassa toimivan öljy-yhtiö Totalin alihankkijaksi.

Oppositio käytti skandaalia hyväkseen osoittaakseen, että Renzin keskustaoikeistolainen hallitus on aivan yhtä turmeltunut kuin edeltäjänsä.

Nuori pääministeri Renzi, 41, on esiintynyt vaihtoehtona pahamaineisen korruptoituneelle Italian politiikalle. Hänen suosionsa on toistaiseksi pysynyt korkealla tasolla, mutta skandaali saatta iskeä hallitukseen kesäkuun paikallisvaaleissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat