Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA yrittää taas kouluttaa Syyrian oppositiota

Viimevuotinen koulutusohjelma epäonnistui katastrofaalisesti, kun suuri osa koulutetuista loikkasi ja luovutti aseita ääri-islamisteille

Ulkomaat
 
Khalil Ashawi / Reuters
Kapinallistaistelijat esittelevät taitojaan Haman maakunnassa Syyriassa.
Kapinallistaistelijat esittelevät taitojaan Haman maakunnassa Syyriassa. Kuva: Khalil Ashawi / Reuters

Yhdysvallat on alkanut jälleen kouluttaa Syyrian oppositiota ääri-islamilaisen Isis-järjestön vastaisessa taistelussa. Koulutettavia on ”kymmeniä”, uutistoimisto Reuters kertoo.

Tällä kertaa Yhdysvaltain asevoimat yrittää välttää virheet, jotka tuhosivat edellisen koulutusohjelman viime vuonna. Viime vuonna koulutetuista valtaosa luopui taistelusta ja luovutti ääri-islamilaiselle al-Nusran rintamalle ammuksia ja tarvikkeita.

Nyt tarkoituksena on kouluttaa pieniä joukkoja kerrallaan. Joukkoja on tarkoitus kouluttaa tunnistamaan Yhdysvaltain ilmaiskujen kohteita.

”Jos se toimii, koulutamme lisää. Jos ei, vaihdamme taas taktiikkaa”, sotilastiedottaja Steve Warren sanoi uutistoimisto Reutersille perjantaina.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon ei paljastanut, missä koulutus toteutetaan.

Yhdysvaltain strategiana Isisin vastaisessa taistelussa on äärijärjestön kahden pääkaupungin, Syyriassa sijaitsevan Raqqan ja Irakissa sijaitsevan Mosulin horjuttaminen. Irak on jo aloittanut valtauksia Mosulin takaisinvaltaamiseksi, mutta Raqqan kohdalla aikataulu on epäselvä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat