Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump sallisi Japanin ja Etelä-Korean ydinaseet, vaikka ne eivät niitä itsekään halua

Republikaanien presidenttiehdokaskisan kärkinimi kutsuisi yhdysvaltalaiset sotilaat kotiin Kaukoidästä.

Ulkomaat
 
JONATHAN ERNST / Reuters
Donald Trump.
Donald Trump. Kuva: JONATHAN ERNST / Reuters

Japanilaiset ja eteläkorealaiset ovat tällä viikolla hämmästelleet Donald Trumpin näkemystä, jonka mukaan he voisivat mahdollisesti hankkia omat ydinaseensa Pohjois-Korean uhkaa vastaan ja Yhdysvallat vetää joukkonsa pois.

Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Trump kertoi mielipiteensä The New York Timesin haastattelussa, joka julkaistiin viime viikonloppuna.

Japanin hallitus ei lämmennyt ajatukselle.

”Me noudatamme kolmea periaatettamme, jotka kieltävät Japania omistamasta, kehittämästä ja kuljettamasta ydinasekalustoa”, hallituksen edustaja Yoshihide Suga kertoi The Washington Postin mukaan.

Suuri eteläkorealainen sanomalehti Joongang Ilbo puolestaan sanoi pääkirjoituksessaan, että ”olemme ymmällämme näin lyhytnäköisistä mielipiteistä Yhdysvaltain presidenttikilvan johtavalta ehdokkaalta, joka yrittää lähestyä näin tärkeitä asioita silkkojen kustannusten näkökulmasta”.

Yhdysvaltain presidenttiä Barack Obamaa lähellä olevat tahot ovat niin ikään kommentoineet Trumpin puheita, jotka ovat jyrkässä ristiriidassa maan vuosikymmeniä harjoittaman politiikan kanssa.

”Olisi katastrofaalista, jos Yhdysvallat muuttaisi kantaansa ja viestisi, että tuemme jollain tavalla ydinaseiden lisäämistä uusille maille”, Obaman kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Ben Rhodes sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

The Washington Postin mukaan Yhdysvalloilla on Japanissa noin 54 000 sotilasta ja Etelä-Koreassa noin 28 500, mihin pohjaa sen koko sotilaallinen läsnäolo Aasiassa. Trump kutsuisi sotilaat kotiin säästääkseen rahaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat