Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuoli jossa J.K. Rowling kirjoitti Harry Potterit huutokaupataan – korkein tarjous 60 000 euroa

Ulkomaat
 
J. K. Rowlingin Harry Potter -työtuoli huutokaupataan keskiviikkona
J. K. Rowlingin Harry Potter -työtuoli huutokaupataan keskiviikkona
Keskiviikkona New Yorkissa huutokaupataan tuoli, jossa J. K . Rowling kirjoitti Harry Potter -sarjan kaksi ensimmäistä kirjaa.

Keskiviikkona New Yorkin Waldorf Astoria -loistohotellissa huutokaupataan tuoli, jossa J. K . Rowling istui kirjoittaessaan Harry Potter -kirjasarjan kaksi ensimmäistä osaa.

Tuolin mukana seuraavassa kirjeessä Rowling vakuuttaa, että istuin oli parkkeerattu hänen kirjoituskoneensa eteen vuokra-asunnossa, jossa hän kirjoitti seitsemänosaisen sarjan ensimmäiset kirjat Harry Potter ja viisasten kivi, sekä sitä seuranneen Harry Potter ja salaisuuksien kammion.

Ruokailuryhmään kuuluva puinen tuoli ei ole kummoisenkaan näköinen. Huutokauppakamarin mukaan sen alkuperä ja kirjailijan tuoliin tekemät koristukset kuitenkin tekevät esineestä ainutlaatuisen.

“Tällaisen tuolin saisi käytettyjä huonekaluja myyvästä liikkeestä lähes ilmaiseksi. Koska kirjailija on kuitenkin työskennellyt juuri tällä tuolilla ja käyttänyt lisäksi aikaa sen koristelemiseen, niin tilanne muuttuu”, kertoo Heritage Auctions -huutokauppakamarin harvinaisten kirjojen osaston johtaja James Gannon uutistoimisto Reutersille.

Istuin ei ole ensimmäistä kertaa kaupan. Se myytiin hyväntekeväisyyshuutokaupassa vuonna 2002 noin 23 000 dollarin hintaan. Seitsemää vuotta myöhemmin tuoli myytiin jälleen, silloin hinta oli kohonnut 29 000 dollariin.

Nyt tuolin lähtöhinnaksi määriteltiin 45 000 dollaria (noin 41 000 euroa) ja tuorein siitä jätetty ennakkotarjous on 65 000 dollaria (59 700 euroa). Huutokauppakamari ei esittänyt arvioita siitä, miten korkealle he uskovat hinnan kohoavan keskiviikon kauppapäivänä.

Harry Potter -sarjaan liittyviä tuotteitta on huutokaupattu kovilla hinnoilla aiemminkin. Vuonna 2013 kirjasarjan harvinainen ensipainos myytiin Sothebyn hyväntekeväisyyshuutokaupassa Lontoossa ennätysmäisellä 227 000 euron hinnalla.

Rowlingin huomautuksin ja kommentein varustetun Harry Potter ja viisasten kivi -ensipainoksen huutaja jäi tuolloin tuntemattomaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat