Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Obama: USA tukkii yritysverotuksen porsaanreikiä

Ulkomaat
 

Washington

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ilmoitti tiistaina, että Yhdysvallat aikoo tukkia yritysverotuksen porsaanreikiä, jotka ovat auttaneet amerikkalaisyrityksiä kiertämään veroja laillisesti. Obaman ilmoituksen oli tarkoitus alleviivata, että Yhdysvallat ottaa niin kutsuttujen Panaman papereiden paljastukset vakavasti ja aikoo toimia veronkiertoa vastaan.

Kyse on veronkierrosta, joka liittyy siihen, missä maassa yrityksen päämaja sijoitetaan eli minne yritys maksaa veronsa. Obaman mukaan suurilla amerikkalaisyrityksillä on ollut tapana ostaa pienempiä yrityksiä, joiden päämajan ostaja siirtää pelkästään paperilla keveämmän verotuksen maihin.

Todellisuudessa yritysten toiminta jatkuu Yhdysvalloissa, jonka työvoima, lait ja infrastruktuuri hyödyttävät yritystä, Obama sanoi.

”Monet näistä [veronkierron] toimista ovat laillisia, ja juuri se on ongelma”, Obama sanoi.

”Seurauksena meillä ei ole varaa sijoittaa [verovaroja] kouluihin, yliopistoihin tai infrastruktuuriin.”

Obama viittasi myös Yhdysvaltain repivään presidenttikisaan huomauttamalla, että juuri veronkierron aiheuttama eriarvoisuus ruokkii keskiluokan katkeruutta koko poliittista järjestelmää kohtaan.

Yhdysvalloissa on pitkään kiistelty perustavanlaatuisesta verouudistuksesta, jolla verotusta uudistettaisiin ja yksinkertaistettaisiin. Demokraatit haluavat puuttua veronkiertoon, republikaanit taas alentaa yritysveroja, jotta verojen maksu ulkomaille ei olisi niin houkuttelevaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat