Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsalaistutkijat haluavat auttaa pedofiileja joukkorahoituksella

Karoliinisen instituutin mukaan useat pedofiilit toivovat tilaansa apua. Tutkimushankkeessa on mukana 60 vapaaehtoista.

Ulkomaat
 

Ruotsin Karoliinisen instituutin tutkijat haluavat kokeilla kemiallista kastraatiota pedofilian hoitokeinona joukkorahoituksella.

Tutkimuskokeiluun on ilmoittautunut 60 vapaaehtoista potilasta. Heistä puolet saavat lumelääkettä ja toinen puoli hormonihoitoa nimeltä delagerix. Hoitoa käytetään myös eturauhassyövässä, sillä se estää testosteronin tuotannon.

Karoliinisen instituutin tutkija ja psykiatri Christoffer Rahm perustelee tutkimusta sillä, että testosteronin tiedetään liittyvän ainakin kolmeen lasten hyväksikäyttöön vaikuttavaan tekijään: seksuaaliseen kiihottumiseen, itsesääntelyn häiriöihin sekä empatian puutteeseen.

”Aihe on vaikea, mutta sitä täytyy käsitellä, sillä se koskettaa meitä kaikkia. Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö aiheuttaa merkittäviä kärsimyksiä uhreille ja heidän läheisilleen. Yhteiskunnalle se aiheuttaa huomattavia kustannuksia”, Rahm sanoo Guardian-lehdelle.

”Mutta teoilla on negatiivisia seurauksia myös tekijöille. Tekijää uhkaavat vankeustuomio, eristäminen ympäristöstä sekä masennus. Tähän saakka valtaosa huomiosta on kohdistunut siihen. Poliisi tai muut viranomaiset toimivat tekijöiden kanssa kun heidän tekonsa on tunnistettu, mutta tuossa vaiheessa lapsia on jo vahingoitettu.”

Priotab-niminen hanke kerää tieteeseen keskittyneessä Walacea-joukkorahoituspalvelussa noin 47 000 euron rahoitusta. Hanke on saanut myös perinteisempää tieteellistä rahoitusta, mutta ei riittävästi, sillä kliiniset testit ovat kalliita.

Rahm sanoo Guardian-lehdessä, että yllättävän moni lapsiin seksuaalista mielenkiintoa tuntevista haluaisi tilanteeseen muutosta. Karoliinisen sairaalan perustama pedofiilien auttava puhelin saa yhteydenottoja noin sadalta mieheltä vuodessa.

Newcastlen yliopiston psykiatrian emeritusprofessori Donald Grubin ei pidä hanketta hoitona pedofiliaan.

”Tässä ei keskustella pedofilian parannuskeinosta, ei edes hoitokeinosta”, Grubin sanoo Guardianille. ”Kyseessä on hoito seksuaaliseen kiihottumiseen ja pyrkimys auttaa miehiä hallitsemaan sitä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat