Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääministeri vaihtui Islannissa – mielen­osoitukset jatkuvat

Uusi pääministeri Sigurður Ingi Jóhannsson, 53, astui torstaina virkaansa.

Ulkomaat
 
Laura Oja / HS
Sigurður Ingi Jóhannsson (vas.) nimettiin Islannin uudeksi pääministeriksi, vieressä valtiovarainministeri Bjarni Benediktsson.
Sigurður Ingi Jóhannsson (vas.) nimettiin Islannin uudeksi pääministeriksi, vieressä valtiovarainministeri Bjarni Benediktsson. Kuva: Laura Oja / HS

Reykjavík

Islannissa uusi pääministeri Sigurður Ingi Jóhannsson, 53, astui torstaina virkaansa.

Entinen pääministeri Sigmundur Davíð Gunnlaugsson, 41, erosi samalla virallisesti. Hän kertoi aiemmin viikolla astuvansa sivuun niin sanottujen Panaman paperien paljastamien veroparatiisiyhteyksien ja laajan poliittisen kaaoksen seurauksena.

Sigurður Ingi Jóhannsson on koulutukseltaan eläinlääkäri. Hän edustaa samaa keskustaoikeistolaista edistyspuoluetta kuin edeltäjänsä ja on toiminut vuodesta 2013 alkaen Islannin kalastuksesta ja maataloudesta vastaavana ministerinä. Kalastuksesta elävässä Islannissa kyse on painavasta salkusta.

Hallitus teki samalla muita pieniä muutoksia kokoonpanossaan. Se kertoi keskiviikkoiltana, että vaalit järjestetään syksyllä, kun ne tavallisessa aikataulussa järjestettäisiin ensi keväänä.

Islantilaiset jatkoivat torstaina protestejaan Reykjavíkissa parlamentin edustalla. Mielenosoitukset ovat jatkuneet päivittäin maanantaista saakka. Torstaina paikalla oli taas tuhansia kansalaisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat