Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aftonbladet: Rikollinen karkotettiin Ruotsista Tanskaan yksityiskoneella, hinta 8 700 euroa

Naisen pahoinpitelystä Tukholmassa tuomittu mies asui vastaanottokeskuksessa ja oli aiemmin hakenut turvapaikkaa Tanskasta.

Ulkomaat
 

Väkivaltarikollisen karkotus Ruotsista Tanskaan on herättänyt huomiota suurten kustannustensa takia. Mies kuljetettiin Tukholmasta Kööpenhaminaan yksityislennolla, joka maksoi 80 700 kruunua eli noin 8 700 euroa, kertoo Aftonbladet.

21-vuotias mies yritti ryöstää vanhan naisen metroasemalla Tukholman vanhassakaupungissa tammikuussa. Tilanteeseen tuli väliin pienen lapsensa kanssa viereen sattunut nainen, jota mies löi kasvoihin.

Mies, joka tapahtuneen aikaan asui vastaanottokeskuksessa Märstassa Tukholman pohjoispuolella, jäi kiinni valvontakameran kuvien avulla. Hän sai pahoinpitelystä ja häirinnästä kahden kuukauden vankeusrangaistuksen.

Mies päätettiin karkottaa, ja kun hän vapautui maaliskuun alkupuolella, viranomaiset lennättivät hänet yksityiskoneella Tukholmasta Kööpenhaminaan Tanskan poliisin vastuulle. Mies oli aiemmin hakenut turvapaikkaa Tanskasta.

Palautus tilauslennolla Tanskaan oli poikkeuksellinen. Tukholmasta Kööpenhaminaan on noin 650 kilometrin ajomatka.

Aftonbladetin mukaan rikosseuraamuslaitoksen vuosina 2014 ja 2015 tilaamista 300 yksityislennosta yksikään ei suuntautunut Kööpenhaminaan. Yksi lensi Osloon ja yksi Helsinkiin.

”Se [lyhyt tilauslento] on harvinaista, ei läheskään päivittäistä. Se selittyy turvallisuussyillä”, rikosseuraamuslaitoksen kuljetuspäällikkö Johan Mellbring sanoo Aftonbladetille suostumatta kommentoimaan yksittäisen päätöksen perusteluita.

”On totta kai halvempaa matkustaa autolla kuin tilauslennolla. Mutta halutaanko jonottaa ruuhkissa taustaltaan sotkuisten ihmisten kanssa? Silloin pitää miettiä, millaisia seuraamuksia pitkistä automatkoista voi koitua.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat