Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mies pahoinpiteli naista kiinalaishotellin käytävässä – ohikulkijoiden välinpitämättömyys nostatti massiivisen arvosteluryöpyn

Ulkomaat
 
Pekingiläishotellissa tapahtunut pahoinpitely nostattaa raivoa Kiinassa
Pekingiläishotellissa tapahtunut pahoinpitely nostattaa raivoa Kiinassa
Kiinalaisnainen kertoi tiistaina Weibo-palvelussa, miten tuntematon mies oli käynyt hänen kimppuunsa Pekingissä sijaitsevassa hotellissa. Naisen päivitystä on luettu muutamassa päivässä reilusti yli miljardi kertaa. Lukijat ihmettelevät, miten niin moni ohikulkija ei puuttunut tapahtumaan millään lailla. Reutersin välittämässä turvakameratallenteessa ei ole ääntä.

Nuori kiinalaisnainen kertoi tiistaina sosiaalisessa mediassa, miten tuntematon mies oli hyökännyt hänen kimppuunsa Pekingissä sijaitsevan neljän tähden hotellin käytävässä.

Nainen kertoo ehtineensä tulla Yitel-hotellin hissistä käytävään, jolloin mieshenkilö kävi lähes välittömästi hänen kimppuunsa. Tapahtumahetkellä kello oli noin yksitoista illalla.

”Hän repi hiuksistani, vaatien kertomaan huoneeni numeroa ja yritti pakottaa minut läheiseen huoneeseen. En pystynyt kuin huutamaan ja anelemaan häntä päästämään minusta irti”, kertoi verkkonimellään WanWan esiintyvä nainen kiinalaisessa Weibo-palvelussa.

Naisen mukaan tuntemattoman miehen hyökkäys jatkui useiden minuuttien ajan, eikä hän päässyt pakenemaan, ennen kuin toinen naisasiakas saapui paikalle ja keskeytti tapahtuneen. Tuossa vaiheessa hyökkääjä pakeni paikalta. Naisen mukaan useat hotellin työntekijät ja ohikulkeneet asiakkaat näkivät tapahtuneen, mutta he eivät missään vaiheessa puuttuneet siihen.

Tilanne tallentui turvakameralle, jonka tallenteen WanWan kuvasi kännykällään ja julkaisi viestinsä yhteydessä.

Tapaus nostatti Kiinassa raivoa.

Naisen Weibo-päivitystä luettiin tiistain ja torstain välillä järkälemäiset 1,3 miljardia kertaa, kertoo uutistoimisto Reuters (BBC:n mukaan luku on torstain aikana noussut lähes kahteen miljardiin).

Yli kaksi miljoonaa käyttäjää myös kommentoi päivitystä. Valtaosa kommentoijista ihmetteli, miten kukaan paikalla olleista ei puuttunut tapahtuneeseen.

Pahoinpitelystä epäilty mieshenkilö otettiin kiinni torstaina. Poliisi kertoo tavoittaneensa 24-vuotiaan miehen noin 750 kilometrin päässä Pekingistä.

China Dailyn mukaan myös hotelli on pahoitellut tapahtunutta ja luvannut parantaa vartiointia.

Ohikulkijoiden välinpitämättömyys herätti kritiikkiä myös länsimaissa.

”Ohitseni kulki ihmisiä, jotka tulivat hissistä. He eivät tehneet mitään. Makasin maassa ja pyysin siivoojaa auttamaan, sanoin etten tunne kimpussani olevaa miestä, eikä hän tiedä nimeäni. Kukaan ei kuitenkaan auttanut”, WanWan kertoi The Washington Postille.

Lehden mukaan tapahtunut kuvastaa hyvin kahta Kiinaa riivaavaa ongelmaa – naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja ohikulkijoiden haluttomuutta puuttua näkemiinsä vääryyksiin.

Brittilehti The Guardian peräänkuulutti kiinalaisilta itsetutkiskelua, miksi niin usein väkivaltaa tai onnettomuuksia kohtaavat kääntävät katseensa.

Lehti nosti esiin yhtenäisyydet vuoden 2011 järkyttävään tapahtumaan, jossa auton murjomaksi joutuma pikkutyttö kuoli ohikulkijoiden hylkäämänä. Kaksivuotiaan tytön ruumiin ohitti toistakymmentä ihmistä, jotka vain nopeasti poistuivat paikalta. Tapahtuman taustoista voi lukea lisää täältä.

Hotellipahoinpitelyn nouseminen vahvasti esiin myös länsimaisessa mediassa on ymmärrettävää, sillä vastaavanlainen päänkääntäminen ja väkivaltaiseen tilanteeseen puuttumattomuus ei ole vierasta tässäkään osassa maapalloa.

Esimerkiksi pari vuotta sitten Suomessa herätti laajaa keskustelua tapaus, jossa ohikulkijat eivät auttaneet Nurmijärvellä pyöräilyonnettomuudessa loukkaantuneita kaksitoistavuotiaita tyttöjä. Tuolloin HS:n haastattelema Suomen punaisen ristin työntekijä totesi, että ”ihmisten reagointinopeus ja valmius auttamistilanteissa on alentunut”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat