Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän onnellisimmat asuvat Ukrainassa

Ulkomaat
 

Venäjän hallituksen yhteydessä toimivan Finanssiyliopiston selvityksen mukaan Venäjän kaikista alueista optimistisin oli joulukuussa Sevastopol ja toiseksi tulee muu Krimin niemimaa. Selvityksen tuottama indeksi perustuu kyselyyn, joka tehtiin 40 000 ihmiselle eri puolilla Venäjää.

Finanssiyliopiston valtakunnallinen kysely tehdään kuukausittain.

Venäjä valloitti Krimin Ukrainalta keväällä 2014 ja liitti sen itsensä.

Aluevalloitus on saanut kansainvälisen tuomion, joten muun maailman mielestä Venäjän laivaston vanha vuokra-alue Sevastopol kuten koko Krim kuuluvat Ukrainaan.

Krim sai joulukuussa osan sähköverkostaan toimimaan sen jälkeen, kun ukrainalaiset ryhmät olivat katkaisseet niemimaalle johtavat korkeajännitelinjat Hersonin alueella Ukrainan mantereella. Työllisyystilanne Krimillä on miehityksen jälkeen heikentynyt.

Kyselyn tulokset herättävät epäilyn, että Kremlin ulkopolitiikkaa kannattava venäläisväestö on vastannut olettamiensa odotusten mukaisesti eli ”ulkopoliittisesti oikein”.

Finanssiyli­opiston professori Aleksei ­Zubets tosin ei pidä krimiläisiä erityisen herkkinä laskettelemaan lööperiä.

”On alueita, joilla selvästi törmäämme siihen, että ihmisten vastaukset eivät vastaa tietoja todellisuudesta”, Zubets sanoo.

”Sellaisia ovat esimerkiksi ­Dagestan ja Baškiria. Toisin sanoen siellä ihmiset laskettelevat omiaan­. Esimerkiksi Groznyissä näin ei käy. Tšetšeenit, kumma kyllä, puhuvat totta.”

Sevastopolissa kuusi vuotta muun muassa perheneuvonnan parissa työskennellyt psykologi Ljudmila Kasijantšuk puolestaan arvelee, että mentaliteetti Krimillä on ylipäätään valoisa.

Yhdestä asiasta kaikki näyttävät olevan yksimielisiä: alueelliset onnellisuuserot eivät johda vallankumoukseen tai Venäjän hajoamiseen.

Jakutiassa esiintyi itsenäistymishaluja 1990-luvun alussa. Lopulta tasavalta teki Moskovan kanssa sovun, jossa se sai melkoisen määräysvallan omaan talouteensa.

Nyt separatistiksi ei tunnustaudu kukaan.

”Ihmiset näkevät, kuinka huonosti asiat ovat naapurissa, esimerkiksi Irkutskissa ja Amurin alueella, ja ajattelevat, että meillä menee sentään Venäjän osana paremmin”, sanoo jakutskilainen sosiologi Juri Žegusov.

Jakutia on keväisin ja syksyisin liikennemotissa. HS.fi/hstv
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat